barca0808 Creative Commons License 2023.07.09 0 0 642

Sziasztok,

 

Van nekem egy 2021-és 1.5 blue dci, aminek az üzemanyag tartályába figyelmetlenségből bele lett rakva 1-1,5 l ad-blue egy gázolaj telitankolás után. Sajnos be is lett indítva és utána pár száz méter után leállt” gázolaj szűrőt vizeleníteni “ felirat mellett . Automento  elvitte a márka szervizbe , ahol leengedték az üzemanyagot és kapott új szűrőt . Az autó megy , jó hangja van nem érzek semmi problémát , de folyamatosan kigyullad a visszahelző lámpa ,hogy a gázolaj szűrőt vizeleniteni kell. A szervizben azt mondták járjak vele , tankolnak prémiumot 2-3 tankolás után majd kitisztul és nem fog jelezni. Ha nem ,akkor cserélnek vizerzekelőt.

 

Nem tűnt meggyőzőnek mert szerintem a vizérzékelő érzékeli hogy meg van a tankban oda nem illő anyag. Most idáig egy tank ment le és most lett megint tele tankolva. Amikor állok vele hosszabb ideig , akkor nem gyullad ki a visszajelző , de amikor már megyek vele hosszabb idő után újra jelez . A szűrő alján van egy csap , le szoktam engedni rendszeresen de nem látok vizet a gázolajban . 

 

A tankot ugye nem vették le és nem lett átmosva, lehet ahogy megy ki belőle azért jelez be folyamatosan ? Járt már váli így ? Vagy valaki tudna adni hasznos infót mit tegyek? Láttam a wyns-nek van vizelenito adaléka, nem tudom bele merjen e rakni. ???