Ashi Valkoinen Creative Commons License 2023.07.09 -1 8 343225

Elnéztem, mire válaszoltál.

 

---

 

és nézzük is sorjára! Nyugati - Gogol utca szakasz.

 

1. A Westend Nyugati pályaudvar 1. vágány melletti bejáratától indul a sáv, addig csak kerékpáros nyom van. Az eső után bő egy nappal járunk itt, áll a víz mindenfelé. Milyen lehet eső közben vagy eső után közvetlenül?

 

 

2. Hibás táblázás. A tábla kerékpársávot ígér nekem... 

 

 

....a valóság (az elakadásjelzővel álló taxis megkerülése után) azonban más. Mert ez bizony egy kanyarodósáv a parkolóházba, és még egy buszmegálló is, szóval nehéz belelátni a kerékpársávot. Friss munka, táblázás nem egyezik a felfestéssel.

 

 

3. ...de ez még mind semmi a Ferdinán híd lehajtó elkúrásához képest. A kereszteződés előtt az alábbi tábla jelzi a forgalmi sávokat:

 

 

Két autós sáv "balra", azaz enyhén balra a Váci úton kifelé. Egy autós forgalmi sáv egyenesen (Lehel út kezdete felé), egy kerékpáros sáv egyenesen a Lehel út kezdete felé és kettő sáv jobbra a Ferdinánd híd felé, melyből a jobboldali a parkolóházba visz.

Itt már gyanús lehet, hogy a friss kerékpáros infrastruktúrát a Nyugati tér - Gogol utca között reklámozzák, de a fent jelölt tábla alapján a Váci úton NEM tekerhetsz tovább. 

 

Aztán jön a meglepi és a kiváló vonalvezetésű megoldás! Magyarázza magát az út és a vonalvezetés, a táblával, ugye?

 

 

Így végül az "egyenesen" továbbhaladó kerékpáros forgalmi sávból igazából balra kell kanyarodni a Váci úti infra használatához... ha a jelzőtábla megengedné.

Tábla > felfestés. A felfestés sem úgy adja magát, hogy te itt balra akarj kanyarodni. Persze, pirosra érsz ide a Westend felől mindenképp, hiszen előtte egy lámpával még zöld van és mennek az autók a Lehel út felé.

 

4. A kerékpársáv előjelzés és a forgalmi rend táblázása nélkül egyszercsak megszűnik.

 

 

Lesz olyan valaha ebben a rohadt városban, hogy egy ilyet jól csinálnak meg? Propaganda cikk persze már van dögivel, hogy milyen jól sikerült a felélesztett sugárutak program... hát anyátokat.

Előzmény: attus germanicus (343224)