Rendben, majd igyekszem ♥
User = én
Az Unikode karakterkészlet piktogramjai közt vannak ékírás jelek is ?
ChatGPT2 / 2
Igen, az Unicode karakterkészletben megtalálhatók bizonyos ékírás jelek is. Az Unicode egy nemzetközileg elfogadott szabvány, amely karakterkódolást és karakterkészleteket definiál a különböző írásrendszerű nyelvek és jelek számára. Az Unicode karakterkészletében több ezer karakter található, amelyek között megtalálhatók az ékírás jelei is.
Az ékírás jeleinek Unicode-beli kódjai az U+12000 és U+123FF tartományban találhatók. Ez a tartomány kifejezetten feníciai, szuméro-akkád és ékírás karaktereket tartalmaz. Ezek a karakterek olyan jeleket tartalmaznak, amelyek az ékírásban használtak, például különböző szimbólumokat, számos jelét, valamint különböző nyelvi és grammatikai elemeket.
Az Unicode karakterkészletben megtalálható ékírás jelek lehetővé teszik, hogy számítógépes rendszerekben megjeleníthessük és kezelhessük az ékírással írt szövegeket, valamint hogy további kutatásokat és digitális elemzéseket végezhessünk az ékírásról. Az Unicode karakterkészlet folyamatosan bővül és fejlődik, így az ékírás jeleinek készlete is további kiegészítéseket és kibővítéseket kaphat a jövőben.
Én:
Ezeket az Unicode-ban létező ékírás jeleket nem tudta a ChatGPT megjeleníteni nekem: hol találhatnám meg ezeket az ékírásról szóló Unicode jeleket ? - gondolom titeket s érdekelni fog .