speaker Creative Commons License 2000.04.14 0 0 17
Tüntetést nem lehet NEM engedélyezni, -ez a demokrácia alapszabálya-, legfeljebb ott, és akkor nenm mert valamiért nem tudják a biztonságát szavatolni, vagy ott és akkor valamiért nem tartható.
A gazdák a Hősök terén tüntettek volna, de az elmaradt a hazug rendőrség nyilatkozat után, hogy a forgalmat akadályozzák. (hazug, mert a taxisblokád idején nem akadályozták a forgalmat a szadeszos görények? Akkor ez nem zavarta a rendőrséget. Persze a mérce kettős, hiszen Kuncze is szadeszos.)
Az elmaradt tüntetés egyes résztvevői végigsétáltak a járdán, vagy zászlót tűztek ki a kocsijukra. Ezeket a rendőrség mind vekzálta, az '56-os nemzeti hősnek majdnem eltörték a kezét.
A város másik részén, a Kossuth téren néhány nyugdíjas megjelent az '56 október 25-i tömeggyilkosság emlékművénél és gyertyát gyujtott. Ezeket támadták meg a dühtől tajtékzó fakabátok. Kommandósok rángatták el lábuknál fogva az öreg emebereket és asszonyokat, közben sunyin rugdosták és ütötték is őket, amint a tv felvételek tanusították. Ezt követően bevitték őket a rendőrségre és fogdába zárták, pedig ezek az idős emberek végkép semmiféle törvénytelnséget sem követtek el. Szegények ráadásul még súlyos pénzbüntetéssel is lakoltak azért, mert élni mertek demokratikus jogaikkal.
Közterületen levő sírt, gyalogjárdán, bejelentés nélkül is meg lehet közelíteni és gyertyagyujtás sem tilos.
A bolsiknak politikai okokból nem tetszett az öregek viselkedése és bolsi módra jártak el.
Nem voltak olyan szivélyesek, mint amikor néhány hete az elvtársaik masíroztak ugyanott mocskos rágalmakat skandálva. Igaz, hogy ezen a tünetésen a potenciális gyilkos fő pufajkás vezette a sort, mellette a magát kommunistának nevező pártvezér: Kovács László és futott még egy pár görény szdsz-es is a nyomukban. Őket a rend őre udvariasan szólította fel a törvényteleneség beszüntetésére és a távozásra, de nem távoztak, sőt a képviselő ház elé vonultak tüntetni.
Ez a kormány demokratikus, (még egy kicsit túlságosan is az) hiszen a szélsőbalosok tűntetéseit engedélyezi, amint Thüremerék is vörös zászlós kocsisorral akadályozhatták a csúcsforgalmat a közelmúltban a belvárosban.
Ami a gazdatüntetést illeti, már régen ügyészi vizsgálatot kellett volna indítani a Kuncze idején történt atrocitások miatt, de ha ez most nem történik meg a Bócz féle ügyészség mellett, majd megtörténik a következő választás után, amikor már a például a MIÉP is kormánytényező lesz.

Előzmény: KAYA Ibrahim (16)