kukácska Creative Commons License 2023.07.05 0 0 56873

Attól, hogy vékony a tészta és sok a feltét, még nem jelenti az arányt vagy a nemzetiséget.

Amikor egy pékség/pizzázó keveri a fetasajt és a ricotta fogalmát, ott több probléma van:

- a fetasajt görög, a ricotta olasz. Állagban hasonló, de más az ízvilága.

- Az üzemeltető vagy nem szakmabeli és nem ismeri a pontos fogalmakat, vagy nem érdekli, lényeg a jól csengő külföldi szöveg.

- A fogalomzavar helyretétele a hatóság feladata, ha van ilyen.

- Az aki ismeri a szakmát és ezzel együtt a fogalmakat, de magasról tesz rá, az a problémásabb. Itt az üzlet abból él, hogy van néhány tudatlan akinek mindent el lehet adni, esetleg van néhány sznob akit csak a jól csengő márkanév érdekel, tovább nem lát. Ezek az üzletek az igazi problémásak, őket kellene alaposan kivonni a forgalomból. Őket hívják csalónak.

 

Nagyon örvedetes amikor a kerület fejlődik, új üzletek nyilnak, de ez nem azt jelenti, hogy mindenáron.

Azon a helyen ahol ez a pizzás megnyitott, az utóbbi 15 évben ez a kb.20-dik üzlet. Kérdéses, hogy a tulajok/bérlők cserélődtek vagy valaki rendszeresen próbálkozik és nem jön be neki.

Ezt a környékben élők már tutira felmérték.

Előzmény: KKXVII (56866)