joy
2023.07.04
|
|
0 0
99973
|
Sültrumlihoz:
Sokat, sokféleképp kipróbáltam, de nálunk a hidegolajos jött be. Mind1 régi, vagy új, fajta sem számít (a sütnivaló-sárga mcisebb), a lényeg: -Pucolás /újrumli vakarászás/ fölaprítás kockára, hasábra, csíkokra, karikára... -Leöblítés hidegvízben, -Lecsorgatás-szárítás konyharuhán, -Vastagabb fémkotlába borítás, fölöntés hideg olajjal, hogy épp ellepje. /Itt-ott kicsit kilóg, nem számít, úgy is fölhabzik kissé az olaj. -Alágyújtás, sütés míg meg nem pirul. Időnként óvatosan fölkavarni, mert alulról gyorsabban barnul! -Szűrőkanállal rácsra-papírtörölközőre szedni. -Sózni csak a tálalás után szabad!
Szalmakrumpli rósejbni: Ugyan az, mint fönn, vékonyra szelve, csak forró olajba kell szórni, több adagban.
Lényeg: a felületén egyiknek se maradjon rumlikeményítő, mert attól ragacsos, összetapad! A kukoriliszt sárgít, de torzítja az ízt.
(Mangalicazsír jobb lene, csak előtte föl kell hideg-olvasztani ~30°C, de drága.) |
|