TóthGábor98 Creative Commons License 2023.07.03 0 0 14682

Sziasztok! Van egy romet kadetem, ami a következőket produkálja: Egyszer beindul, egyszer nem. Ahogy észrevettem nem számít neki, hogy üzem meleg, vagy nem.

 

- Beindítom, megyek vele 1-2 km-t, leállítom és amikor indítanám újra 1-2 perc múlva már nem indul(ezt a távot körülbelül 8 perc alatt tettem meg, szerintem nem melegedhet túl). 2 km betolás után újra elindult, hazamentem vele... éppen csak sikerült.

- Másnap délután ugyan olyan állapotban ahogy hagytam, első rugásra beindult. Egyből leállítottam. Mivel régi gyertya van benne és gondoltam hátha az okozza, cseréltem benne egy újra. Próbáltam indítani, de megint nem szerette volna. Vissza a régi gyertya, rugdosás, szenvedés, továbbra sem indul be. Hagytam aznap, mert már kezdett kikészíteni.

- Következő nap délutánján minden gond nélkül beindult az új gyertával.

 

- Legutóbb 2 órán keresztül nem állítottam le, még akkor sem ha amúgy megálltam mert féltem hogy utána nem tudok vele újra elindulni. Hazaértem, csak a kíváncsiság kedvéért leállítás után újra berugtam. Elsőre indult egyből.

- Másnap délután indultam volna motorozni, be is indult 1 percre, de mire kitoltam a ház elé meggondolta magát. Fél óra futkározás és rugdosás után abbahagytam.

 

Azóta nem próbáltam... Valami ötlet? Gyertya új, karburátort 2x kitakarítottam. Tudom, hogy lelke van... mivel tudnám kiengesztelni?