Egyletenkívüli3~ Creative Commons License 2023.07.01 0 3 693445

Felelősség és költségmegosztás. Az üléspontunk határozza meg az álláspontunkat.

 

Pl a földkerekséget hajdanán jobbára a tengerpartokkal rendelkező népek fosztogatták, gyilkolászták, pusztították, hajtották el rabszolgáknak. Aztán ezek most benyújtják a számlát. Amihez pedig nekünk semmi közünk. Mégis költség és felelősség megosztást kívánnának azok, akiknek hmmm vaj van a fülük mögött.

 

A brazilokat ba…..ják, hogy felégetik az őserdeiket. Hogy élelmiszert tudjanak termelni. És akkor mi lesz az ökológiával? Az oxigéntermeléssel? Igaz. De –állítólag - az egész Földet növényzet borította, amit szerte a világban kivágtak, mert szükség volt az alapanyagra! Hmmm.

Itt Európában egyedül a lengyeleknek van összefüggő és érintetlen erdőterületük. Az unió meg beleszól, hogy mit és holvághatnak!

 

Nos röviden: ez pofátlanság! Mind a brazilokkal, mind a lengyelekkel szemben! Ugyanis egykoron, amikor folyt az irtás szerte a világban, az bizonyos gazdasági haszonnal járt. Ez tény. Tehát akik nem irtottak, azoknál nem keletkezett haszon. Most tehát ha mindenkinek az érdeke, hogy ezek a zöld felületek megmaradjanak, akkor kártalanítsák Brazíliát is és Lengyelországot is! Egyébként kuss!

 

És ugyanez vonatkozik minden másra is! Pl a durva környezetszennyezésre is! Mert akik nem éltek ezzel, azokat kártalanítsák a korábbi szennyezők! 
És ez a lényeg! Az fizessen, aki a károkat okozta!


És csak itt a végén; közösen felvesszük a kölcsönt és nem kapunk belőle egy centet sem. Ez is pofátlanság. De az már gazemberség, hogy nekünk is kötelező a törlesztés!!!