Racilaci Creative Commons License 2023.06.21 0 0 140

"Az viszont eleve egy feltételezés, hogy az RTL+ pusztán a lineáris csatorna műsorait archiválja"
Mi mást tudna archiválni egy lineáris csatorna?

 

Nem érted. Semmi nem fogja az RTL-t kötelezni, hogy a legújabb Keresztanyu-típusú sorozatát ne a streamingre pakolja fel kizárólagosan / elsődlegesen. Felépít egy online platformot, amihez gyárt még prémium műsorokat. Olyat, amit nem ad, vagy csak jelentősen késleltetve a kábelcsatornák valamelyikén. 

Az világos, hogy most egy sima archívumgyűjtemény. De senki nem állított ilyet, hogy ez így is marad, mert nyilvánvalóan nem ez a céljuk.

 

 

 

"Ehhez képest a linkelt cikkből az jött le, hogy a Disney+ nagyjából egyetlen műsorral (az Andorral) 870.000 nézőt húzott be 2500 Ft-os díjjal. "
Ez úgy hülyeség, ahogy van, én erre reagáltam. 

 

Nézőt írtam, nem előfizetőt. Nem tudom, mennyi előfizetővel jön ki 870.000 néző, de nem gondolom, hogy ebből az adatból annyira hihetetlenül elrugaszkodott dolog lenne azt feltételezni, hogy másfél év múlva valamivel alacsonyabb díj ellenében összejön egy 150.000-es előfizetői közönség egy olyan szolgáltatás számára, amelyiken egyik héten lehet nézni a Realt, a másikon a Poolt.

 

Egyébként a linkelt cikk ezt a mondatot is tartalmazza: "...az Amazon Prime Video havi 899 Ft-os ajánlata is komoly erősödést tudott felmutatni az elmúlt 12 hónap során, hiszen 10 hónap alatt, elenyésző marketing tevékenyég mellett is 118 ezer új felhasználót tudott gyűjteni"

 

 


A B-jog nem jár az összes meccs közvetítésének a jogával. Pont.

Ha azzal járna, akkor a Sport TV így reklámozná folyamatosan a jogosultságát, s minimum az AMC Mikróra kilőné őket. Ezt az RTL Klub ígéri, ergo a B jog ezzel nem jár. Lehet, hogy többet közvetíthetne, mint amennyit közvetít, de mivel valós időben korlátozottak a lehetőségei, felvételről már csak kevés meccset éri meg alákommentálni; viszont mivel a Sport TV-nek is van streaming-platformja, nyilván kihasználta volna eddig is, ha rendelkezett volna ezzel a joggal.

Előzmény: Dia0lo (137)