cliftony77 Creative Commons License 2023.06.16 0 2 11241

Hirtelen ötlettől vezérelve tegnap kimentem megnézni a Neo koncertet a Nagyvárad téri metrómegállóban. Meglepődtem, mekkora tömeg volt, de ha jobban belegondolunk, ez érthető, elvégre egy kultuszfilm zenéjének ünnepére készültünk.

 

Nagyon jó emlékeket elevenített fel a koncert, bár azzal, hogy csak Matyi volt az új énekesnő mellett zenésként, azért igencsak konzervzenét hallhattunk - mondjuk az elektronikus zenekarok élő fellépésein ez nem ritka, de azért amikor több zenész volt a színpadon, akkor kevesebb anyag jött a hard disc-ről. De tök jól szólt a koncert, leszámítva az új énekesnőt, aki egyfelől nagyon bénán téblábolt a színpadon az instrumentális dalok alatt, másfelől sokszor elég hamisan énekelt. Elhiszem, hogy jó hangja van, de ezen a koncerten nem szólt szépen. 

 

Kb 15. éve lehettem utoljára Neo koncerten, amikor még Péter is benne volt a zenekarban. Az egy teljesen más időszak volt, ezt valamennyire sikerült tegnap megidézni. Jó volt kicsit nosztalgiázni.

 

A feleségemmel mentem, aki még nem volt Neo koncerten, nem is nagyon ismeri a zenéjüket. Nagyon tetszett neki, de neki is feltűnt, hogy a ráadásban előadott két új dal teljesen más színvonalat képviselt - az ő szavai szerint olyan semmilyenek voltak. Sajnos nem tudtam ellentmondani neki; ez a mai Neo. :(