Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy - 46 ezer kilométernél - normális-e az a jelenség, hogy induláskor a kuplungot felengedve borzasztó szenvedő hangot ad szegény autóm, amíg mozgásba nem lendül. Nem tudom mihez hasonlítani a hangot, de nyifog, nyekereg, efféle. A páromnak a kocsiján is kezdem észlelni ugyanezt, abban is ennyi kb. a km. Mindkettő 2019-es Ceed (G4LC motorkód). Ha behúzzuk a kéziféket és úgy próbálunk meg vele indulni, akkor simán előjön a jelenség. A többi váltásnál, menet közben már nincs ilyen probéma. Csak indulásnál (előre, hátra), tehát amikor meg kell mozdítani a kasznit. Egyébként a váltások rendben vannak. Vagyis nálam a 2-es, 3-as akadós, de sajnos az már szinte kezdetektől. (Ahogy olvastam a váltóval sokaknak volt baja...)
Próbáltam visszakeresni a "kuplung" kifejezésre, de nagyon "vegyessaláta" jött be rá itt a hozzászólásokban. Olyas valaki tanácsát várom, aki esetleg pont ugyanazt tapasztalta, mint most én, de már megoldódott a gondja vagy legalábbis kiderült az oka.
Az is érdekelne, hogy ezt a hibajelenséget elfogadták-e a garancia körében?
Annyit még hozzátennék, hogy a kuplungot én nem terhelem feleslegesen, rendeltetésszerűen használom, vagyis nem extrém használatnak van/volt eddig kitéve.
Kicsit korainak érzem a kuplunk szet cseréjét ennyi km-nél. (?)
Köszönöm, aki tud ebben véleménnyel, tapasztalattal segíteni. :)
Karcsi