Platon Creative Commons License 2023.06.13 -1 2 181780

Nagyon vicces ez az "elemzés".

 

Na de lássuk a rögvalóságot. 

 

Kezdjük ott hogy a FEBA = Forward Edge of Battle Area az nem az Orosz fővédőöv, hanem csak az előretolt állások. Ez a terület egy kiszögellés. Itt komolyabb orosz védelem nincs.

Miért? Mert szarul védhető, hiszen az Ukránok három irányból tudják támadni, ráadásul kicsi is. Plusz bárki aki ránéz a térképre az látja hogy itt van folyó, dombok, pár falu. Egy dolog nincs. Út. Itt buknak el ugye a fotel tábornokok, mert a logisztika az valami vudu mágia nekik, az előrenyomuló Ukrán éket nem kell ellátni az csak úgy levegőből szerzi az üzemanyagot a lőszert stb. Ami még rosszabb 50 km belül nincs logisztikai hub, vagy vasút sem, csak egy szaros egysávos rossz minőségű út Mariupol felé. Na de lesz ez még rosszabb is.

 


 

Nézzük meg hol is vannak azok az Orosz védővonalak. Bizony az eddigi 3 km mélységű Ukrán előretöréshez képest még további 10-15 km. És mi nincs még? keresztirányű utak. Azaz ha véletlenül át is jutnak akkor is 48 ezer ember és 1200 harcjármű és a teherautók ellátását kéne megoldani egy egysávos úton ami egy oroszok által uralt magaslatok közötti folyóvölgyben halad. És így kéne neki esni az orosz fővédvonalnak.

 

Forrás: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1rRKs40IEbGRsV0Fhky25l5OkPJ_vUvQ&ll=48.90677081913808%2C34.77088999999998&z=6

 

Ezen a ponton ez egy áttörés a semmibe. Vagy elterelés, vagy arcmentés hogy lehessen mutogatni pár három utcás elfoglalt falut.

 

Az Ukrán Offenzíva első három napjában az Orikhivnál megkísérelt és vérbe fojtott áttörés, ahol csak az első napon 76 járművet és tankot vesztettek bizonyítottan az Ukránok, na az egy másik sztori volt. Ott a célpont Tokmak volt, ami fontos Logisztikai hub, elvesztése erősen korlátozta volna az oroszok képességeit az erősítések mozgatására, és rendes úthálózaton lehetett volna biztosítani az Ukrán csapatok logisztikáját az Azovi tengerig. Összefoglalva, logisztika, logisztika, és Logisztika. Aki azt hiszi hogy egy 4 km széles kiszögellés felszámolása áttörés lehet - már ha sikerül - egy olyan helyen ahol sem az úthálózat sem terepviszonyok nem teszik lehetővé a csapatok ellátását az csak áltatja magát. Pláne hogy még el sem érték az ezen területen orosz fővédelmi vonalat. Amikor a védvonal legvastagabb pontján egy kiszögellésben 3 km mélységben előrenyomulsz az 50 km mély ellenséges vonalakba, az csak fotelben áttörés. Leginkább arcmentésnek néz ki. Ha az oroszok elvesztik Sztaromajorszkét, akkor is csak annyi történt hogy kiegyenesítették a frontvonalat itt az Ukránok. De még az Ukrán DeepStateUA szerint sincsennek még a közelében sem.

 

 

 

 

Előzmény: Mr. Pepe00 (181776)