Platon Creative Commons License 2023.06.11 -2 1 181609

Akár így is lehetett. Plusz az oroszok a jelentések szerint tömegesen alkalmazzák a Szmercs alapú akna telepítő rendszereket sőt az új ISDM-et is. Ezek kb olyanok mint a nyugati RAAMS csak attól eltérően ezek teljes értékű AT aknákat szórnak az ellenséges konvojok elé és mögé, nem csak fél kilós töltetű lánctalp elleni aknákat mint a RAAMS

 

Ami nagyon meglepő nekem az az hogy egy hét harc után is még mindig ott tartunk hogy az Ukránoknak egyetlen egy szaros falut sem sikerült elfoglalniuk, és megtartaniuk, miközben 100+ harcjárművet vesztettek el, a 10-15% a nyugati segélynek.

 

Persze nyilván eljön az is hogy bevesznek majd egy két falut az előretolt védelmi zónában és persze előbb utóbb elérik majd az első erődítmény vonalat is a háromból. No de ha az előretolt állások leküzdése egy hétig vagy tovább tart ilyen veszteségek mellett, akkor mi lesz a megerősített állásoknál? 

 

Én azt vártam hogy az első napban azért lesznek sikereik, még mielőtt az orosz tartalékokat mozgósítani tudják, és talán sikerül az első erődvonalba benyomulni, és mielőtt kifulladnak és felőrlődnek talán elérik a másodikat is. Ehhez képest elég csúnya blama a NATO-nak ami folyik.

 

És persze a sebezhetetlen NATO tankok mítoszának annyi. A jelek szerint ebben a fajta harcban sokkal sebezhetőbbek mint az Orosz tankok. Legalábbis én nem sok orosz tankot láttam lancettől megsemmisülni eddig. A Leo2A6-ok meg hullanak. Azt hiszem az Abrams harckocsi szállításokat most majd átgondolják. Kiderül majd szerintem hogy valami vis major miatt mégsem tudnak szállítani. 

Előzmény: ka_TARZI_s (181593)