SoftReset Creative Commons License 2023.06.09 -1 0 26

Tisztelettel figyelmedbe ajánlom a fórumszabályzat javaslatát, amely azt tanácsolja, hogy "Ne etesd a trollt!" :). (Talán már azt is teszed éppen)Sajnos néha én is ebbe a hibába esek, és nem bírom ki, hogy válaszolok nekik, azzal a céllal, hogy helyre rakjam őket. De a 19-re adott reagálásom azt jelzi, hogy ismét eszembe jutott a Gyalog Galoppból a fekete lovag, akinek már se karjai, se lábai, és a távozó Arthurnak még oda veti. "Áhá! Fut a gyáva! Leharapom tőből mind a két lábadat!" (ha jól idéztem). Hát igen, az ilyen reakciókra majd mindenképpen számítani lehet az internet fekete lovagjaitól, akik meg vannak győződve arról, hogy jó ügyet szolgálnak.

 

Egyébként jelenlegi tudásommal - nem konkrétan, hanem általánosan - megjegyezném, hogy egy trollnak mindegy, hogy mit írunk. Nem azért válaszol vissza nekünk, hogy a tartalmával nem ért egyet. Hanem az egyet nem értés indulattal teli kifejezéséért, és azért, hogy felbőszülten válaszoljunk neki (etessük). Ezt várja, ez az ő lelki tápláléka, ettől érzi egy pillanatra erősnek magát, miközben önértékelése nulla. Ez neki egy jó érzés, olyan mint egy drogos "löket". Sajnos az idők múlásával egyre rosszabbul érzi magát, és ez a löket már csak a felhalmozódott belső feszültségét enyhíti, de nem ad jó érzést. Így működnek a kémiai drogok is. A dealer által adott első adagot követően évek múltán már csak a pokoli boldogtalanságérzetet enyhíti a szer.

A belső feszültség itt meg a kapott válaszoktól támadó haragjaiból erednek. Amelyeket nem képes (nem is akar, nincs is erre ideje, nem is tud róla) megbocsájtani. Ami idővel testi tünetekben, majd valós (gyakran súlyos) betegségekben nyilvánul meg. Ez is a mai kor egyik népességfogyasztó módszere a sok közül. Pedig tudjuk: Jézus azt hirdette: "Bocsájtsatok meg egymásnak" (akár hetvenszer hétszer). A megbocsájtásunk rólunk szól! A saját érdekünkben van rá szükségünk.

 

Én - az általános ismertetésemet félretéve - várom az erre való reagálását is, hogy némán megbocsáthassak neki. Belsőleg valójában ő is egy értékes ember.

 

(Köszönöm ha végigolvastad)

 

 

Előzmény: lipovánok (17)