Stoppo5555 Creative Commons License 2023.06.08 0 1 22075

Angliáról van korábbi tapasztalatom ott sincs minden 1 TV-n. Ha összes PL és BL meccset akarod nézni akkor a két nagy szolgáltató Sky és BT csomagot is venned kell.  Vagy lehet venni drágább csomagot, amiben benne van mindkettő meg így meg úgy upgradelni.

De ha csak BT előfizetésed van, akkor csak BL meccseket tudod nézni meg a PL meccsek egy kisebb részét. Ha csak Sky Sports van na az meg nem ad semmi BL, EL-t mert az csak a BT-nél van.

Pl. a Forma-1 is asszem Skyon van.

 

És sokaknak nincs is sport tv előfizetésük mert alapcsomagokban ezek nincsenek benne. Az ingyenes BBC, ITV csak a VB, EB-t közvetíti tudtommal illetve az FA-kupát.

 

Azt furcsállom hogy itthon sokkal kisebb piacon is mennyire szét van tördelve  a fociközvetítés. Túl sok sportcsatorna van és mindegyik akar egy darabot. M1, Spiler, Sport1-2, Arena, Match4, RTL....

Nemrég Digispor1-2-3 is volt még is volt még, régen mintha a Viasat3 is adott volna vmi focit.

 

De csökkennek a nézőszámok és a sportközvetítés az amihez még leülnek a tömegek élőben. Míg a Netflix és társai alaposan szívják el a nézőket illetve sokan már 90%-ban online fogyasztanak tartalmat, főleg a fiatalabb generáció. Eleve a 18-49 korosztály a fontos, ugye már kiöregednek egyre többen az analóg TV nézőkből lecseréli őket egy sokkal fiatalabb, online nemzedék 10-15 éven belül.

Ami még hoz nézőket az kb. a trash műsorok mint Valóvilág, meg ilyen zenei műsorok X-faktor, Sztárban Sztár.

De ezeket is lehet online nézni, visszanézni, tehát az élőműsor varázsa az tényleg csak a sportnál maradt még.

 

Valszeg RTL is tesz lépéseket hogy online bevételt generáljon akár a BL-ből is.

Előzmény: w.ullrichfun (22072)