w.ullrichfun Creative Commons License 2023.06.07 0 0 22070

""Európán kívül szinte bármilyen formátumot és brandet meg lehet csinálni nagy pénzek és franchise-címkék segítségével, de aztán kiderül hogy még sincs rá akkora igény""

 

 Európában nincs. De a többi kontinensen? És AZ a fizetőképes kereslet nagyobb, SOKKAL(!) nagyobb .... most hogy itt felvetetted a bedőlt "szuperligabalhét" - hát már akkor írtuk páran, hogy NEM véletlen eset, komoly tesztelés volt, és iránymutató balhé.

 Mert az a képmutató, álságos, hazug, korrupt rendszer, amit az uefa a CL-ben is leművel, érdekesen kontraproduktív reakciót mutatott - ahogyan a legnagyobb pénzű klubok "játszanak" - hazudnak - hamisítanak, és teljes mivoltjukkal kiállnak az egyértelműen korrupt, profitorientált rendszer mellett, az is elég nyilvánvaló volt/lett  -  a PSG, City, Chelsea kétes számla ügyeivel/anyagi szponzorálásukkal vajon miért úszhat meg minden vizsgálatot, "piszkálást" ??? Ezek már rég felülírják a "hagyományokhoz való ragaszkodást" és csak a pénzről szólnak ugyebár. És az egyéb évről-évre folyamatosan top 8-as, top 16-os kategóriájú gárdák miért mondtak igent elsőre, majd szurkolóik mérgét+uefa szigorát látva mégis nemet? Mert bizonytalanok, és váltanának egy nagyobb pénzforrásra, ellensúlyozást látva abban a párizsiakhoz és a bugyikékekhez képest ... Németek lemaradtak, ezért üdvözölték sokan pozitívan az ötletet elsőre Münchenben, Dortmundban, Lipcsében, stb hogy új lehetőségekkel, a klubtulajdoni jogokat félretéve, azonos anyagi feltételekkel mehetnek harcba egy fix nagypénzes versenyben.

 A "bukás" után indult a szaúdi bajnokság reflektorozása, a katari VB megmutatta az egész világnak, hogy tudnak ők a sivatagban is top futballt játszatni, óriás pénzek csábítanak, tehát???

 Nem kell nagy fantázia, csupán némi racionális világnézet, és ott a kép: Vagy a szaúdi sivatagban és környékén boltolják össze a Szuperligát, és elvisznek szinte minden top spílert a CL-ből, PL-ből, BuLi-ból, La Ligából, Serie A-ból, stb. ..... vagy mégis átalakul a CL egyfajta Szuperligává, ahol anyagi liszenccel biztosítva mindig a legjobbak játszanak a legjobbakkal, fix indulással.

 

Előzmény: Blicckrieg (22068)