Thernitibi Creative Commons License 2000.04.10 0 0 12
Feljegyzés:

E-mail: infoturs @elender.hu

Előzménvek:

Az Infó-Tourist Kkt. kettő éve, a Wasszikus utazási irodai tevékenységen túl, a város és környéke idegenforgalmának fellendítése érdekében, kőzéptávú idegen forgalmi marketing tervet dolgozott ki. A program végrehajtása során, az eltelt időszakban, több kiemelt fontosságú feladatot, sikeresen oldott meg, I PI.: Baja és kőrnyéke 1999, és 2000 idegenforgalmi kiadványok kiaáása. Az Utazás 1999 kiállításon való részvétel. Az Utazás 2000 kiállításon saját városi stand kialakítása. 1999. őszén térségi idegenforgalmi bemutató program szervezése, vendégek fogadása, idegenforgalmi vállalkozások ősszefogása stb. ! Délszláv háborús események ellenére, ezen a területen érezhető, fellendülés volt tapasztalható.
A terv megvalósítás során, sikerült támogatókat, szövetségeseket megnyernünk a cél érdekében. Legnagyobb sikernek, / a korábban tőbb esetben, konkurenciaként dolgozó ! helyi nagyvállalatok, idegenforgalmi vállalkozások, önkormányzatok ősszefogását, szővetségre lépését ítéljük. Az általunk szervezett programokon, részt vett, és ma már a támogatáson túl, napi munka kapcsolat alakult ki, Zsigó Róbert Országgyűlési képviselő és Ivanics István Országgyűlési képviselő urakkal, / Ivanics úr a Parlament Gazdasági Bizottságának tagja ! akik nag.yon sok segítséget nyújthatnak terveink megvalósításában.
Kiemelten jó, munka kapcsolat alakult ki, Baja Város és a kőrnyező községek polgármestereivel. Kiállításokon való részvételben hathatós segítséget kaptunk, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától.

A fent említett ősszefogás alapján, 2040-re, egy átfogó, egységes, a várost és környékét bemutató, nagy példányszámú idegenforgalmi kiadvány I 10.000 pl. I elkészítését határoztuk el.

Következmények:

A kiadvány me~ielentetése, i~en fontos volt, a Térsé~ ide~enfor~almát meehatározó, eseménvek miatt:

1. Az ezred fordulóhoz kapcsolódó országos, városi szintű rendezvényeken, testvérvárosi kapcsolatok keretein belül, lehetőséget nyújt térségűnk, értékeink bemutatására.
2. A kiadványhoz kapcsolódóan I a város tőrténetében első alkalommal !!!I
a Városi őnkormányzattal kőzősen, az UTAZÁS 2000 Kiállítás és Vásáron , BA.TA VÁROS saját kiállító- pavilonnal bemutatkozott.
ISzomorú aktualitást adott, a kiadvány sikerének, a Tisza tragédiájából adódóan, hogy a belfőldi turizmus azonnal, a kűl~ldi pedig, pont az új, a más lehetőségek miatt, kiemetkedő fogadó készséget mutatott. I
3. Zsigó Róbert képviselő úr, aktív kőzbenjárásának eredményeként, Baján és vonzáskőrzetében látogatást tett, Dr Kraft Péter, a Gazdasági Minisztérium idegenforgalomért felelős helyettes államtitkára. I A térség idegenforgalom fejlődése szempontjából, dőntő lehet e látogatás. I
A látogatás során, cégűnk az Infó-Tourist Kkt. lehetőséget kapott arra, hogy bemutassuk eddigi eredményeinket, és felvázoljuk további elképzeléseinket.
A tájékoztatót követően, helyettes államtitkár úr, figyelemre méltó kezdeményezésnek tartotta az eddig elért eredményeinket. Kíséretében lévő munkatársát utasította, hogy a Gazdasági Minisztérium illetékes osztálya tanulmányozza, az általunk kidolgozott programot.
Az Infó-Tourist Kkt. minta város idegenforgalmi marketinget folytató gazdasági társasága, alternatív lehetőség lehet a jelenlegi felépítmény mellett.