Beyeler Creative Commons License 2023.06.07 0 0 22066

Azért valljuk be, a mostani helyzetben is van mis-más.

 

Vegyük pl. a régi jó MLSZ TV-t (van az az archív része, nem tudom, az külön van-e, rég néztem), asszem 10 éve indult, voltak is bajnoki összefoglalók, gólok, szó szerint az összes bajnoki gól. De érdekes módon válogatott összefoglalók sohasem. Nemhogy selejtezőkről, barátságos meccsekről sem. Ezt azóta se értem. A két eb sem változtatott semmit, de hirtelen tavaly elkezdték felrakni az M4 Sport-ra az összefoglalókat. Asszem azóta is az angol-magyar 0:4-et látták a legtöbben (és micsoda szerencséjük, hogy pont akkor verjük őket így, mikor már lehet ott visszanézni...), millió feletti eléréssel, ami már tavaly megvolt, azóta nem is néztem, hol járnak.

 

Igen ám, de ez nem volt elég, már BL-összefoglalók is vannak! Na, ha valami elképzelhetetlen volt (és ezzel nem lesz végleg off a kommentem), akkor az, hogy az állami tv a kedd-szerdai BL után leadja az összefoglalókat (ez lehet, hogy már 2021 őszén is volt). Pedig van az UEFÁ-nak saját csatornája, nem tudom, oda felrakják-e őket. (Vagy az is érthetetlen, hová tűntek a nagyon jó, és milliós nézettséget hozó 2018-as vb-összefoglalók 2022-re, a döntőről nyilván kirakták, meg lehetne mazsolázni, de nem volt az a dömping, amit 5 éve megcsináltak, hogy még a focit nem néző kollégám is nézegette meccs után az összefoglalókat, sőt, még ő mutatta nekem, hogy google-ben csak kattintani kell a meccsre, és már nyitja is a youtube-on lévő videót. És a tavalyi vb videóinál pláne a nézettség maradt el.)

 

Szóval van mutyi most is. 10 évig nem láthattunk semmiféle összefoglalót, se válogatott, se BL, most meg igen, sőt, gyatra minőségben, van, hogy egy gólnál nem mutatják rendesen az akció elejét, max. az ismétlésben (asszem Slovan-Fradi egyik gólja), és különben is megy a szidás, hogy miért kell 1 perces videót rakni, teljesen tiktok-osnak tekintek a youtube-ot nézőket, ez is vicc.

 

A közvetítéseket katasztrofálisnak tartom, normális ember egyszerre egy tv-re fizet elő, ha akarok angol, olasz és spanyol meccset nézni, kb. háromra kellene, nem? De akkor a Digi és a UPC is hozza a kis router-jét a szobámba? Egy tévére kössem őket, vagy rögtön vegyek kettőt? Netán ha tudom, hogy az egyik meccs 4-kor van, a másik 6-kor, akkor két meccs között kössem át?

Nem tudom, hogyan van, annyira nem is érdekel. A stream-elést sem követem, de jobb lenne egy HBÓ-hoz hasonló előfizetés, ahol sokféle meccset nézhetnék, sőt, rakjam össze én a programot azzal, hogy kiírom, kik a kedvenc csapataim, és tegyen rá X egy összeget, hogy ez ennyibe fog kerülni. Nem tudom, én vagyok-e a célközönségük, de ha igen, ciki, hogy nem jutnak el hozzám, és nem fizetek elő semmire. Egyedül az Apple TV-ről tudom, hogy ingyen (!) lehet nézni MLS-meccseket.

Előzmény: w.ullrichfun (22059)