w.ullrichfun Creative Commons License 2023.06.06 0 0 22065

Pontosan. Ezért kellett a változtatás, ezért a több meccs. Ez olyan "átmeneti" lebonyolítás szerintem, amiből majd évek múlva kialakíthatják azt a ligát, ahova "alanyi jogon" vagy az előző szezonban elért top 16-24 helyezéssel le tudják fixálni indulásukat a legjobbak/legpénzesebbek.

 Egyelőre ősszel + 2 csoportmeccs/alapszakaszmeccs jön, majd ismét egy kétmeccses plusz párharc a top 16-ért, azután a "szokásos" nyolcad-, negyed-, elődöntők. Ezek máris pluszbevételek, négy meccsnappal több közvetítést, +bevételt jelent. A CL fő szponzorai egyértelműen támogatják a Szuperliga ötletét(!)

 Azután hogy ebből hogyan kreálnak egy olyan ligát, amelyikben 6-7 angol, 3-4 spanyol, olasz, német, 2-3 francia, holland, portugál, belga, stb.(?) alapból indulhat, az érdekes kérdés, de lényegében piaci alapon (megvásárolhatják, vagy bemutatott, ellenőrizhető számlaegyenleggel, 500-800 mio € feletti tőkeerővel úm. liszencet szereznek?) és/vagy eredmény teljesítési alapon (előző 3 szezon mindegyikében top 16-ba kerülés az automatikus indulást jelenthet, függetlenül attól, hogy a 3.-ban csak 10.-12. lett a klub a hazai bajnokságban?) -- erre hajazhat a 2 szabadkártya, ez a vonal akkor indult, mikor 98'-ban elkezdtek több csapatot indítani egy országból (előtte már tervben volt, azért lett CL a BEK-ből) és a németek így akkor 3 csapattal mehettek, később meg már rendszeres lett 5 induló egy bajnokságból ... 

 Bármennyire is agymenésnek tűnik a Szuperliga, piaci alapon van sajnos némi jogosultsága, és mint tudjuk ebben a mocskos világban egy dolog van, ami mindent és mindenkit irányít -> előbb-utóbb lesz az a pénz, amivel megvalósítják.

 

 .... és azt hiszem inkább itt, ezekkel a csapatokkal, mint Szaúd-Arábiában, Dubai, Katari, esetleg + kínai, jenki csapatokkal összerakva - mert arra is van terv! 

 

Előzmény: Blicckrieg (22062)