szilentium3 Creative Commons License 2023.06.03 -3 1 181345

  https://rtl.hu/kulfold/2023/06/03/krim-ukrajna-ukran-kulugy-magyar-kormany-porovokacio-terkep-propaganda-video?utm_source=hirkereso-hu&utm_medium=textlink&utm_campaign=hirkereso-rss&utm_content=k%C3%BClf%C3%B6ld   A linkelt cikk :

" A kijevi külügyi kommentár leszögezi, hogy a magyar kormány YouTube-csatornáján publikált videóban látható térkép hibásan ábrázolja Ukrajna területét. A közlemény rámutat, hogy a Krím-félszigetet orosz területként ábrázoló térkép ellentmond a hivatalos magyar diplomáciai álláspontnak, ami támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét a nemzetközileg elismert határain belül.

Magyarországnak fel kell hagynia a provokációkkal, és be kell tartania az ENSZ-, az EU- és a NATO-tagság keretében vállalt nemzetközi kötelezettségeit

– figyelmeztette Kijev az Orbán-kormányt, hozzátéve, hogy magyar kormány hiába hangoztatja nagy nyilvánosság előtt a békepártiságát, azzal nem járul hozzá az európai béke mielőbbi helyreállításához, ha Oroszország agresszív politikájához igazodik.

Az ukrán külügyi közlemény azzal zárul, hogy Ukrajna magyarországi nagykövete megtette a szükséges diplomáciai lépéseket, azaz hivatalosan, jegyzékben tiltakozott amiatt, hogy a magyar kormány propagandavideója Krímet odaadta a megszálló Oroszországnak." 

 

 

https://mfa.gov.ua/en/news/komentar-mzs-ukrayini-shchodo-nekorektnogo-poznachennya-karti-ukrayini-na-media-resursi-uryadu-ugorshchini

A beágyazott utalás:

2023. május 30-án a magyar kormány YouTube-csatornáján megjelent egy videó, amelyen a térképen helytelenül jelölték meg Ukrajnát.

A Krím-félsziget Ukrajnához nem tartozó területté nyilvánítása ellentmond a hivatalos Budapest által többször kinyilvánított álláspontnak Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának támogatásáról nemzetközileg elismert határain belül.

Magyarországnak fel kell hagynia a provokációkkal, és be kell tartania az ENSZ-, az EU- és a NATO-tagság keretében vállalt nemzetközi kötelezettségeket. Oroszország agresszív politikájával való játék nem járul hozzá az európai béke mielőbbi helyreállításához, amit a magyar kormány a nyilvánosság előtt szorgalmaz.

Ukrajna Külügyminisztériuma megbízásából Ukrajna magyarországi ügyvivője tett hivatalos demarche-ot a magyar fél felé.

 

 

Látod milyen az , ha nem hamisítják meg a cikket , egy perc ellenőrizni az utalást ;-p

Előzmény: BBODRI (181344)