Tiborc Creative Commons License 2000.04.10 0 0 137
Nemzeti érdek – magyar érdek!

Nem tudom, ennek a rovatnak a témájába mennyire férek bele, eldöntik a moderátorok.
Csurka István elmondott szavairól vitatkoznak azok, akik szerint Csurka István egy…
Ceruzás jegyzeteim alapján menjünk vissza a múltba. Azért, mert a cím: „Kimondottan ártalmas” Csurka beszéd?
A ceruzás jegyzet nem rögzítette a dátumot, amikor Csurka István jegyzetének egy mondatára egy ország genetikus szakértői riadtak fel.
Valami olyasmit írt le, hogy a magyarság, / helyesebben nemzet, de remélem nem a lakosság megnevezést használta/ genetikailag leromlott.
Nekiesett a genetikusok serege, hogy ez marhaság, lehetetlenség, stb.
Nem vitatom a szakértők szaktudását, nagyon csendes megjegyzés következik, hosszú idézetekkel. Nincs előzmény nélkül, mert már leírtam az indexben is, cáfolatot nem kaptam.
Lehet, egy „genetikai ciánozásra” hivatkozok, és én vagyok Rip van Vinkle, aki egy hatod évszázada alszik, és nem vette észre, hogy az idő eljárt felette.
Tévedni nem szégyen, ismeret nélkül megszólalni az.

Valamikor 1986-ban azt hittem, európai ember vagyok, kemény 45.-Ft-ért megvettem a Gondolat kiadó remekét Richards Dawkins: Az önző gén című művét. ( Részletek a fórumon megtalálhatók, eddig elkerülte szíves figyelmüket. ) ISBN száma a könyvnek: 963 281 645 5 , ha ez jelent Önöknek valamit. Talán érdemleges adat még: Oxford University Press 1976, meg aszongya Copyright Síklaki István 1986. Hungarian translation.
/ Nem értek idegenül, de van egy olyan érzésem, hogy ezért még a 45.- Ft-ot felül kell fizetnem! 2000 Ft-ig vállalom./
Restellem, hogy Önöket ismerve másolnom kell.

A könyv fülszövege:
„ Úgy négymilliárd évvel ezelőtt önmaguk lemásolására képes molekulák tűntek fel az őstengerek vizében. Szédületes karriert futottak be. Egyáltalán van-e határa azon technikák és fortélyok fokozatos tökéletesedének, amelyet létük folytonosságának biztosítása érdekében felhasználtak? Rengeteg idő állt rendelkezésükre a tökéletesedéshez. Az önfenntartás miféle fura szervezeteit termelhetik még ki az évezredek? A négymilliárd év alatt vajon hová jutottak az ősi replikátorok, e legelső mesterei a túlélésnek? Ne keressük őket lebegve a tengerben, már régesrég feladták ezt a lovagi szabadságot. Most óriás kolóniákban nyüzsögnek….
Itt vannak mindannyiunkban, ők teremtettek bennünket, testünket és lelkünket; az ő fennmaradásuk létünk végső indoka. Most a gén névre hallgatnak, mi pedig az ő túlélőgépeik vagyunk.”
Részletek:
A replikátor /mert az idegen szavak szótárában nem található./
„azután egyszer csak véletlenül egy különösen figyelemre méltó molekula jött létre. Ezt replikátornak fogjuk nevezni… rendelkezett azzal a tulajdonsággal, hogy képes volt másolatokat készíteni önmagáról.”

„ E könyv címében a gén szó nem egyszerűen egy cisztront jelent, hanem annál elvontabb dolgokat. Az általam adott meghatározás nem fog megfelelni mindenki ízlésének, ám a gén fogalmára nincs általánosan elfogadható definició.”

A moderációs elvek szerint tilos könyvek bemásolása. Akkor pedig tessék olvasni, tanulni, és utána megszólalni. A Szabó Ervin könyvtárba idén 500.-Ft a beíratkozási díj.
Nem védem Csurka Istvánt, de elgondolkodtató dolgai megjegyzései, szóhasználatai vannak.
Tény, hogy fogyunk, azaz a nemzet nem reprodukálja magát.
Genetikai leromlásról beszélünk, vagy betelepítésről.
Ki hablatyol, a vezérszónokok, vagy Csurka István?
A latin idézet sértő lenne, ezért elmarad.
A hablaty viszont unalmas.
Ennyi.
Tiborc

Előzmény: beluskabacsi (-)