Caipi Creative Commons License 2023.05.31 0 2 14718

Én is szeretném itt azt megjegyezni, hogy már másodszor van tele a ...mindenem is matracvásárláskor a magyar Matrackirály - Matracguru - Matracász - Matraczseni - Matracüberész oldalakkal....

- Tekintsünk el a tömérdek helyesírási és fogalmazási hibától, végülis ők csak matracguruk, senki nem mondta, hogy magyarul is tudnának vagy igényesek lennének. 

- a matracnál hol egy kilométer ömlengés a gyártóról, mikor alakult, hol van, miket csinálnak...

- hol, vagy pluszban hosszas ömlengés egyes feature-ekről, ilyen hab, olyan memória izé, ilyen vágás stb.

- alapvető adatok viszont hiányoznak. (Hab sűrűsége? Rugók száma? Rétegek vastagsága? Nem folytatom - jó ha matrac vastagságát megadják.)

 

És mivel amúgy a férjemmel különböző igényünk van a matracaink iránt, ill. a Siglo férfi-női izé nem vált be, pontosabban soha nem érzett egyikünk se semmi különbséget a két matrac között, csak utáltuk, ki ezért, ki azért :), így most Németországból, konkrétan az Amazonról rendeltem.... Ott ugyanaz a matrac különböző keménységekben megrendelhető, megadnak minden adatot, végigolvashatok a matracokról egy csomó feltett és megválaszolt kérdést és ezer és egy véleményt, illetve ha balhésan is, de gyártótól függően 30-100 napon belül visszaküldhetem. Úgy is, hogy itthon a 190 cm hossz különleges és nem visszaadható méretnek minősül. Kint sok cégnél a 190-200-220 az standard. 

 

Mindehhez hozzáteszem, hogy még matracvédőt is kintről kellett rendelnem, mert 100% pamut itthon nem létezik. Az egyik oldalon a hozzáértő guru vagy 3féle 100% pamut mikroszálas matracvédőt hirdetett, mikor érdeklődtem ennek az igen speciális anyagnak a mibenlétéről, akkor kiderült, hogy ja persze nekik nincs is 100% pamut matracvédőjük, egy se....

 

Itthon az egyetlen európainak hívható oldal a Billerbeck, bár azon is vannak érdekességek.