félreérted.. engem nem érdekel/zavar, h te mire költöd a te pénzed (ilyen beszólásom sosem volt).. csak az a része, amikor kijelented, h az egyetlen tuti a "PV mindenkinek megéri". mert ez nem igaz.
nem érdekelt h neked gazdaságilag bejött-e, kaptál-e 0%, vagy 50% kedvezményeket, milliárdos vagy-e stb..
OHM-os fűtést 2023-ban (nem gépészmérnök diplomával) én nem építenék 200m2-re, csak ha az majdnem passzívház, (vagy minilakás). hőszivattyús rendszer 1/3 annyit fogyaszt villamos energiából, amiből te télen, éjszaka keveset termelsz, viszont akkor a szénerőművek energiáját használod OHM-os fűtésre, ami se nem hatékony, se nem zöld.
én valszeg pont most fogok OHM-os (vizes padlófűtést) építeni egy 25 m2-es minilakásba (átalakítás, gáz nincs, klíma kültéri nagyon problémás), de előtte kap rohadt vastag hőszigetelést és 3rtg-ű nyilászárókat, így a vezérelt fogyasztás várhatóan rezsilimit alatt marad majd. ha egyszer nagyot ugrik télen az áramár, akkor beteszek (beszenvedek) egy hűtő/fűtő klímát (előkészítem a lehetőséget). vagy felteszek offgrid PV-t HMV és fűtés előmelegítésre. ebből kiadó albérlet lesz, tehát bolond/hülyebiztos rendszert kell kiépítenem. saját pénzből, milliónyi ÁFA befizetéssel