Platon Creative Commons License 2023.05.28 -2 1 181114

"Egyébként a 152,4 / 155 / 203 mm-es messzehordó ágyú lövedékek röptében leszedésére van ma már reális esélye a légvédelemnek?"

Simán. pl.a Phalanx megoldja gépágyúval. A Vaskupola is megoldja.

 

A valóságban ez teljesen kizárt. A phalanx eleve teljesen hatástalan fegyver rendszer, eddig kivétel nélkül minden egyes éles bevetésen kudarcot vallott. Egyetlen eredménye hogy a Missuorin megsebesített egy katonát baráti tűzben mikor képtelen volt két ősöreg és nagyon lassú Kínai selyemhernyót eltalálni, és a briteknek kellett besegíteni a Sea darttal.

 

Mindezeken felül a 152 mm és 155 mm lövedékek kis méretéhez 800m/s+ sebesség járul, a pion lövedéke meg még gyorsabb ezeket még a vaskupola se tudja leszedni.  Ezek a sebességek a gépágyú lőszer sebességével összemérhetőek, ezért a hatásos elfogásuk nem lehetséges. Persze csoda nagy véletlenek mindig lehetnek.

 

A vaskupola úgy 600m/s ig kisebb rakéták és persze a nagyon  lassú aknavető gránátok ellen hatásos lehet a pontos Pk értékek persze titkosak. A phalanx még nagyméretű szubszonikus drón ellen is kudarcot vallott élesben, szóval az inkább a gyakorlóterek sztárja.

 

 

Előzmény: Hehe164 (181073)