kukácska Creative Commons License 2023.05.26 0 0 56749

https://metropol.hu/aktualis/2023/05/szemtanu-obudai-vonatgazolas?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Nem kerületi történet ez a szerencsésnek mondható vonatbaleset, de a cikk vége körül van egy mondat, arról jutott eszembe egy kerületi eset.

Még a buszsáv kialakítása előtt történt a Csabai és Pesti út kereszteződésében. Még nem volt zebra, és az elválasztó járdaszigetet nem fedte aszfalt, növények voltak odaültetve.

A Napkelet utcánál, a kőkereszttel szemben, a növények között volt egy - gyalogosok által kitaposott - sáv, ahol  az úttest egyik oldaláról átmentek a másikra.

Egy alkalommal alaposan megkapálták a növények közötti részt, majd volt egy nagyobb eső, ettől szinte egy sártengerré vált.

Egy idősebb hölgy át akart menni, de olyan magas és széles volt ez a sziget, hogy nem tudta átlépni. Belelépett a virágágyás közepébe, megcsúszott és egy hatalmasat esett. Elterült a virágágyásban és nem tudott felállni, mert visszacsúszott. Csupa sár lett a ruhája és a táskája.

Azt hiszem, hogy ez egy délutáni nap volt, amikor sokan közlekednek a környéken. Senki nem ment oda segíteni. Végül Kert felől jött egy BKV busz, arról szállt le a vezető és még 2-3 ember, ők segítettek a hölgynek.

Én éppen a dm-ből jöttem haza, így láttam az egészet. Éppen akkor vezették oda a sarkon a járdára, amikor odaértem. Szerencsétlen hölgy ott lakott nem messze a sarokhoz.