kukácska Creative Commons License 2023.05.26 0 0 56745

Nem ismerem a Göcsej utcai vagy Egészségház/Diák utcai épületek paramétereit. Azt sem tudtam, hogy ezek jelenleg ninsenek használaban.

El tudnék képzelni a Egészségház/Diák utcai épületben egy nőgyógyászat/szülészet/csecsemőgondozásra kialakított szakrendelőszerűséget.

Gondolom, hogy Göcsej utcai épülethez egy kisebb udvar/kert/telek is tarftozik. Ott lehetett volna egy rehabilitációs részt kialakítani. Pl.: térd- vagy csípőprotézis műtét utáni vagy egyéb reumatikus betegség gyógyítására 3-4 hetes bentlakó rehabilitáció, amely nagyon  kevés fizioterápiából és napi 1-2 alkalommal 30-45 perces gyógytornából áll. Nagy tornaterem kialakítása nem szükséges hozzá, mert a betegségtől függően

1 gyógytornász 1 alkalommal csak 2-3-4 emberrel tud foglalkozni.

Néhány hónappal ezelőtt meglátogattam valakit a Fiumei úti sebészeten, ott láttam. Az egyik emeleten van egy lezárt rész. Egy szobában 2-3-4 ágy van, asztallal és megfelelő számú székkel és (öltöző)szekrénnyel, valamint a szobán belül elkülönített mosdó-zuhanyozó-wc résszel. A rehabilitációs rész kialakítása még akkor sem lenne rossz ötlet, ha némi térítési díjat kellene érte fizetni.

Sem az országgyülési, sem az önkormányzati választások alkalmával nem hallottam arról, hogy egy jelölt ilyennel kampányolt volna. Nem hiszem, hogy nem hallottak ezeknek az épületeknek a sorsáról.

 

Előzmény: Patreides (56743)