kukácska Creative Commons License 2023.05.23 -1 0 56740

A cikk tartalmát nem szeretném elvinni abba az irányba, hogy a KDNP se nem keresztény, se nem demokrata, a (jelenleg) kormánypárti kerületi vezetés......stb.

-

Egészen más, politikán kívüli szempontok is léteznek:

- Nem lennék túl boldog, ha a nem vagyok vallásos, az épületek 5-10 percre vannak a lakásomtól, de új óvodát/iskolát kellene keresni a gyermekem részére.

- Egyre kevesebb az gyerek. Az állami normatív finanszírozásból egyre kevesebb óvodai/iskolai épületet tudnak működtetni/üzemeltetni az önkormányzatok.

- Kérdés, hogy milyen állapotban vannak ezek az épületek. Azért, mert kivül szépen le van meszelve és 2-3 sor virágot ültettek a bejáratához, még nem biztos, hogy megfelelnek a műszaki követelményeknek

(villany-víz-fűtési hálózat, az épület szigeteltsége, a mosdók/wc-k állapota, a nyillászárók állapota, stb). Ha az egyházak vállalják ezeknek az épületeknek állagmegóvását/felújítását, miért ne kaphatnák meg oktatási/nevelési (esetleg hitéleti) tevékenységhez?

- Ha az épület használatához, használatbavételéhez olyan nagy összegekbe kerülne a felújításuk (rendbe tételük), hogy utána bármilyen tevékenység igénybevételéért fizetni kell, mindegy, hogy kinek a részére kell fizetni  a térítést (egyház, alapítvány, egyéb nonprofit szervezet, stb).

- ...

Előzmény: Patreides (56739)