barkasarja Creative Commons License 2023.05.23 0 0 81437

„hogy lehet magyarellenes mikor a hivatalnoki kormanyfo ismagyar nemzetisegu...”

 

Az, hogy a szlovák állam ügyvezető kormányának élén magyar származású személy áll, semmivel sem cáfolja a szlovák állam magyarellenességét. Persze propagandának, kirakatpolitikának tökéletes, lehet mutogatni és  modogatni, hogy nézzétek csak milyen tökéletes demokratikus állam vagyunk, mennyire megbecsüljük a kisebbségeinket, még a miniszterelnökünk is magyar, stb, stb, blablabla...  

 

A mai szlovákiai valóság azonban ezzel szemben teljesen más!

Ugyanis  a mai Szlovákia soviniszta és elsősorban magyarellenes politikáját továbbra is jellemzik az alábbiak, amelyeknek nem lenne helye egy valóban demokratikus és a kisebbségeit valóban megbecsülő és értékelő államban:

 

1.) Szlovákiának el kelle(ene) ismernie az uralma alá került őshonos magysarságot államalkotó tényezőnek.

 

2.) Oktatási reformot (törvényt) kellene végrehajtani, amiben meg kell(ene) szüntetni a meghamisított szlovák történelemoktatás soviniszta, a magyarság ellen heccelő, gyűlöletkeltésre alkalmas "szellemiségét", azaz pl. kivenni a történelemkönyveikből az "1000 éves elnyomásról", és hasonlókról szóló hazugságaikhoz hasonló, minden tényszerűséget nélkülöző raágalmakat stb. (a franciák és a németek ezt megcsinálták, tehát lehetne róluk példát venni).

 

3.) Törvényileg el kell(ene) törölni a napjainkban is hatályban lévő és sajnos még mindig alkalmazott kirekesztő, magyarellenes, és soviniszta-náci szellemiségű Benes dekrétumokat.

 

4.) Törvényileg meg kellene tiltani – különösen a még magyarok lakta vidékeken - a szlovák iskolákban való tanulás előnyét hirdető sunyi, és hamis propagandát, aminek szándéka a magyar szülők megtévesztése, és ezzel az erőszakos asszimiláció elősegítése, felgyorsítása.

 

5.) Törvényileg meg kell(ene) tiltani a felvidéki magyar múltat eltüntetni igyekvő intézkedéseket.

 

6.) Törvényt (törvényeket) kell(ene) hozni a magyar nyelv regionális szinten való hivatalossá tételéért, és következetes végrehajtásáért, valamint az olyan intézkedések ellen, amelyek a magyarság hátrányos helyzetét tovább rontják.

 

7.) Itt lenne az ideje végre a teljesen kifosztott magyarság kárpótlására.

 

8.) És akkor még nem beszéltem az olyan intézkedésekről, amelyek szerint úgy szabdalták föl a megyék területeit (cinikusan ezt azt hiszem „megyereformnak” nevezték), hogy a magyarság mindenhol kisebbségbe kerüljön. Ez a sovén magyarellenes intézkedés szintén nem a magyarság megmaradását szolgálja.

 

Nagyjából ennyi lenne az, ami a Szlovákiában élő magyarság helyzetén javíthatna, és növelhetné a megmaradás esélyeit, de persze – ha már megtörtént a trianoni gaztett – a legkevesebb, ami az erőszakosan elszakított, őshonos magyarságnak kijárna, az a teljes önkormányzatiság (autonómia) lenne...

 

Előzmény: JAWA SK/CZ (81428)