Mercurius Creative Commons License 2000.04.07 0 0 25
"off:
Mercurius! még mindig nem tudom mit értesz IMF SAP alatt??? Ha a Structural Adjustment Programokra gondolsz, azok Világbankos projektek. "

Szorosan véve igazad van, de az IMF mindig is strukturális refirmokhoz kötötte a beavatkozását és valójában sokkal mélyebben és destruktivabban avatkozott a gazdaságba, mint a WB jelenleg. Wolfheson kinevezéséig a gyakkorlatban nem különbözött egymástól egy IMF csomag, meg egy WB csomag. Éppen a SAP sikertelensége miatt következett be alapos átalakulás a WB startégiájában és eltávolodás, esetenként nyilt elhatárolódás az IMF-től.

on.

A számitásaid érdeklődve nézem. Miután eddig a 40 000 csak javaslat, szerintem még elég képlékeny az ügy. Inkább csak az irányt jelöli ki, de nem a mértéket. Amúgy a komolyabb vállalkozó eddig is csak papiron vette fel minimál bérrel az alkalmazotját. Szóval én nem félek olyan versenyképesség csökkenéstől, ami számottevő lenne. Egyébként is a józan cél nem bérek letörésvel való versenyzés (mert ez az elszegényedés programja lenne), hanem a munkaerő minőségén kerezstül való verseny (azaz, ne az olcsó, hanem a jó munkaerő miatt jöjjenek ide)

Előzmény: barco (23)