Tschaby Creative Commons License 2023.05.09 0 0 285

6 hozzászólással ezelőtt írtam az esetemet. 
Azt te nem írtad, hogy 2 év alatt mennyit ment az autód, hogy motorcserés lett,(csak feltételezem, hogy 50ezret) a miénk iskolabuszként funkcionál, 10km-re van a suli, és az út felén nem városi körülmények között megy. A motor szempontjából nem ideális használat.

 

Mivel itt a fórumon van beszámoló szertefoszló szíjról, én a kötelező szerviz alkalmával kértem a  -szerintem makulátlan - szíj ellenőrzését. (3év, 40ezer km)

A szerviz ezután felajánlotta, hogy garanciában kicseréli a szíjat. Tehát van visszahívási akció az autókra, de ha user nem tapasztal hibát vagy nem tud róla vagy nem foglalkozik vele akkor mehet a dolgára. Ha valaki rákérdez, akkor kicserélik.

Hogy minden autóban szétfoszlik, az nem valószínű, mert akkor lenne minden autóra visszahívás. Azt az arcvesztést nem vállalják fel.

Azt, hogy "néhány" motor szétmegy azt meg így kezelik. Nem szép dolog, de ...

 

Ahogy Rumcice írta a motor eléggé fődarab, ha azt cserélték, akkor a garancia arra a fődarabra újraindul. Csak azt kell ellenőrizni, hogy az 1 év törvényi, a 3 év Citroen standard, vagy az 5 év kiterjesztett. Illetve a 100.000 a motor szempontjából nem annyi, hanem a cser óta futott km.

 

Hogy mit kellett volna tenned/tudnod abban sajnos nem tudok segíteni, de azt tudom, hogy én biztosan rendszeres időnként (2-3 év) fogom zaklatni a szervizt, hogy ellenőrizze le a szíjat. (én meg gyakran ránézek.)

 

Az ügyvéd nem rossz ötlet, ha belefér a költségvetésbe, de elhúzódó drága procedúrára gondolok. A Citroen sok ügyvédet tud tartani, és neki nem sürgős.

 

Ez 'ismét eltelt 2 év, és megint úgy néz ki hogy ez a probléma' azt  jelenti, hogy megint cserélni kell a motort? Vagy foszlik a szíj, ami miatt szét kell szedni, és kitakarítani?

Mert az is egy más helyzet.

 

Az, hogy a szervizkor szólnak neked, hogy hozd sűrűbben, mert elcsesztük a tervezést, és egy hibás konstrukciót vettél, hát ez elég élet szerűtlen.

 

Sajnos tuti megoldást nem tudok javasolni. 

Előzmény: picurfoto (282)