Medieval Creative Commons License 2000.04.05 0 0 2
Kedves rezső!

Ezt a fórumot többféleképpen el lehet képzelni. Elképzelhető úgy, mint egy nagy könyv, amit sokan írnak. Akkor az azonos témájú szövegeknek célszerű egy fejezetbe kerülniük.
El lehet képzelni továbbá, mint egy átlagos* chat-fórumot, ekkor minden topik egy szoba és minden szobában beszélgethetnek az emberek akár ugyanarról a témáról is.
Szerintem az a dolog valahol a kettő között áll. Megvan az a tulajdonsága, hogy fel lehet hozni egy több hónapja elsüllyedt topikot is, és lehet folytatni. (Nincs még kész ez a fejezet, írjuk egy-két új bekezdést!) Emiatt akár az összes hasonló témájú topikot egybe lehetne fűzni. Ehhez viszont nem alkalmas itt a közeg. Ha egy téma felvetődik, akkor annak legtöbbször ugyanaz a vége (lövészárkok, lövöldözés). Ugyanazok az érvek, ugyanaz a szemlélet, stb. Kell néhány nyugodt szoba, ahol el lehet egy kicsit tűnődni, ha hagyják. Ha egy ilyen topikor összevonnak egy lövészárkossal, akkor pont azt ölték ki belőle, ami a legnagyobb értéke volt. Itt pedig ilyesmi is folyik, ami gyakran nem bizonyul hasznosnak. Nem hiába mondta gyerekkori barátom:

Lejjebb a lanttal,
Írta Petőfi Antal.

Üdv!

Medieval

* Egy általam átlagosnak tartott chat-fórumban a beírásokat rövid ideig (pl. egy hétig) tárolják, így a fórumnak on-line beszélgetés jellege van. Lásd piazza.

Előzmény: rezső (1)