rezső Creative Commons License 2000.04.05 0 0 topiknyitó
Kerestem néhány topicot és nem találtam őket. Aztán benéztem a moderátor közleményekbe, és kiderült, hogy az elmúlt napokban szorgos munkával megint elbasztak valamit.

Mintha valami purista topicgyomláló düh vett volna erőt rajtuk, mindent összevontak mindennel, ami csak érintőlegesen is hasonlított a másikhoz.

Különös előszeretettel olvasztották össze a moderátorok elleni panasztopikokat. Nehogy kiderüljön már egyszer valakinek, hogy olyan szarul ténykednek, hogy két heti rendszerességgel elszakad valakiben a cérna és ír valamit ellenük.

Ez pedig kicsiben történelemhamisítás. Tudniilik attól még nem egy topic az, amit ilyen okból összevonnak. Mindegyiknek megvan a maga speciális hozzászólói köre, speciális alaphangja, hangulata.

Ráadásul bosszantó, hogy nem lehet érteni a több hets hiányokat, a temetikai bakugrásokat, illetve, ha egy időben futottak párhuzamosan, akkor éppen éppen az a zavaró.

Szerintem, ha összevonnak, jelezni kellene a topicon belül is, és valahogy meg kellene kölünböztetni a kisebbik, a másikba beleolvasztott topicot.

Például színnel.

Egyébként szerintem az összvonásnak csak akkor van értelme, ha még az elején, max. 5-6 hozzászólásig történik. Amikor valamelyik társunk nem figyel, nem néz vissza még 20 topicot sem, hanem első felindulásból nyitja az újat.

Csak hát ehhez jobban kellene "dolgozni", vagyis precízebben kellene figyelni...

Aztán tudtommal ha valamelyik moderátor töröl egy topicot, illik az üzenetek közé beírni. Az egyik társun kérdezte tőlem, hova lett a mi a szidó topic. Nem igen ugrom az ilyen témákért, de ebben speciel normális szövegek mentek. (magamnak automatilusan archiváltam.)Végisolvastam. Semmi ízléstelenség, gorombaság... lehet, hogy volt olyan beírás is, amelyet én nem láttam, ami mocskolódás volt, de kéretik akkor azt kiszedni, ne az egész topicot. És miért nincs jele annak, hogy kiszedték?

Gondolom nemcsak nekünk, kiszolgáltatott halandóknak, hanem a méltóságos cenzoroknak is illenék betartani a szabályokat.

Miként azt is, hogy például határozzák már meg, mi az a flood, ha állandóan arra hivatkozva törölnek.

Tudom, ezt is beolvasztják valahova, pedig nem kellene. Ugyanis ez nem olyan vonatkozásával foglalkozik (szándéka szerint) a moderátorok tetteivel, mint a többi, szintén speciális topic.

A generálszósz ugyanis a fantáziátlanság, az intelligenciahiány egyik jele. Gondolom moderátoréknál is.