petergabor Creative Commons License 2023.04.28 0 0 43682

Adnak hozzá egy pár gurtnit is, amit a tartó talpán levő akasztóba lehet kampózni. Ennek ellenére én még kettővel lehúzatom a keresztlécekhez is.

"mivel azért ennél is a beülőn belülre esik a majd támasz, azért a gurtnival kicsit bűvészkedve le lehet húzni"

Nálam tetőléc (korlát) van, így a keresztléceket úgy tudom tenni, hogy a gurtnik éppen kívül essenek a beülőn.

"Szeretném a beülő peremébe fűzni a gurtnit, hogy a hosszirányú mozgást is blokkolja."

Nálam még egyszer sem mozdult el hosszirányban. A gumihoz jól tapad.

"Nem árt neki ha a vízvonalat jól megnyomjuk?"

Tapasztalatom az, hogy elég jól eloszlik a nyomás ezeken a gumi tappancsokon, illetve nem is csúszkál a hajótest sem, mivel jól tapad a gumihoz.

"Le szoktad takarni a beülőt, fent marad 140-nél?"

Csak ha esik, 110-nél fent marad, többel még nem próbáltam. A beülő takaróján van egy fül, azon át szoktam fűzni a gurtnit, hogy ha nem maradna fent legalább ne csapódjon a mögöttem haladó szélvédőjére, de még egyszer sem bontotta meg a menetszél. De ez gondolom a takaró rögzítőjének a minőségétől is. Az enyém aliexpresses, de kicseréltem azt a kis műanyag bizbaszt, amivel össze lehet húzni. Az eredeti nem fogta meg a takaróba varrt gumikötelet.

Annyit még barkácsoltam a dologhoz, hogy egyedül is könnyen fel tudjam tenni, hogy raktam egy görgőt az egész szerkezet mögé, amin feltolom a kajakot. De mivel megtapad a gumin egy idő után, ezért előre is tettem egyet: a hajó hátulját elemelve a tappancsoktól az első görgőn tovább előre tudom tolni. Valami ilyesmit:

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0012/4561/0087/products/RRAC141a_1200x1200.jpg?v=1535736913

Csak az enyém házibarkács egy szállító konvejor két görgőjét használtam.

Persze először én is félve vezettem 32-vel, legközelebb 41-el :D

Most tartok 110-nél. De amerre én járok ott nincsenek is gyorsabb utak. Bár most belegondolok mentem már az M7-esen is Balatonra Fehérvárról 130 környékén, de akkor nem volt rajta a takaró, amit levigyen a menetszél.

Előzmény: betafotós (43681)