fargo Creative Commons License 2000.04.04 0 0 14
Hááát, én most az anyósomat tudom csak emlegetni, mint tipikusan rossz nôi vezetôt:

Még hogy odafigyel másokra! Dehogy figyel! Az keresztülgázolna bárkin is, ha tehetné. Van egy szakasz arrafelé, ahol laknak, hosszú egyenes út, de nincs kivilágítva. Itt éjjel rendszeresen felnyomja a reflektorait, nem zavarja sem az elôtte haladó, sem a szembejövô. Még anyázni meg mutogatni is szokott nekik, hogy mit dudálnak és villogtatnak. Arról ne is beszéljünk, hogy hogyan szokott lehúzódni, szerintem keveri az úttest két oldalát.

Érdekes módon ahol 70-es tábla van, ott csakis 50-nel hajlandó menni, persze kizárólag a belsô sávban, hiszen joga van hozzá. Még érdekesebb, hogy ahol 30-as tábla van, mert lakóövezet, ott is csak 50-nel bír menni, néha még a fekvôrendôrökkel is dacol.

Érdekes módon bír parkolni is, például a házunk elôtt a járdára (kb 15 centis padka) lendületbôl, 30-cal szokott felhajtani. Szerencsére 2 autónyi hely is van ott, így pont be tud állni középre, kényelmesen elfér.

Amit a nôk tájékozódó-képességérôl írtatok, abban lehet valami, mert ô csak úgy tudott eljutni a munkahelyére meg vissza, hogy megjegyzett egy, azaz egy útvonalat, hogy hol, melyik sávban kell haladnia, hogy ne vesszen el. Egyszer, mikor elterelték a forgalmat, késô estig tartott neki hazaérni, mert minden nagyobb keresztezôdés elôtt leparkolt, és elôresétálva kifigyelte a forgalmat, a kanyarodósávokat, meg minden. (Ez komoly!) Szóval biztos ami tuti, ô csak a kitaposott ösvényem bír haladni.

Nem igazán figyeli az autóját sem, egy alkalommal elhagyta a pótkerekét, (kívülrôl, a kocsi hasa alatt volt rögzítve), egy defekt utáni cserénél rosszul rakták neki vissza. Hetekig húzta maga mögött a lelógó vasat, panaszkodott ugyan, hogy tolatásnál kicsit recseg valami a kocsi alatt, de nem igazán izgatta. Már félig el volt kopva a kereket tartó idom, amikor egy benzinkutas megsajnálta és visszarakta neki.

Olajat az elsô 2000-es kötelezô átvizsgálás után csak 45.000-nél cserélt, hiszen mondták neki, hogy a 15.000-es periódust szükség esetén egy kicsit ki lehet tolni. Az ablaktörlô lapátokat 2 és fél év után cseréltem ki neki, mikor panaszkodott, hogy nem töröl. Elmondta, hogy lógott a lapátról valami gumiszalag, az nagyon zavarta, mert egy ideje ott lifegett az ora elôtt, na azt letépte, azóta sehogy sem töröl.

stb. stb. stb...

Előzmény: turbo2 (13)