Bozó_Laci Creative Commons License 2023.04.19 -1 0 13655

https://atlatszo.hu/kozugy/2023/04/19/szazmillioktol-eshetett-el-a-fovarosi-onkormanyzat-kozszolgaltatoja-egy-illegalis-tarsashazi-hulladekbiznisz-miatt/

 

A XI. kerületi Kondorosi Lakónegyedből több mint egy évtizede illegálisan szállítják el a háztartási hulladékot – tárta fel az Átlátszó ottlakók segítségével. A Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatója, a Budapesti Közművek az elmúlt évtized alatt többszázmillió forinttól eshetett el azáltal, hogy nem hozzá folyik be a szemétszállítási díj. A művelettel a lakók sem feltétlenül járnak jól anyagilag, ráadásul a vállalkozó a lakók által szelektíven gyűjtött szemetet még össze is önti a vegyes hulladékkal. Sem a szemetet elszállító vállalkozótól, sem a társasházakat kezelő közös képviselőtől, sem pedig a közszolgáltatótól nem kaptunk érdemi magyarázatot a jogsértőnek tűnő gyakorlatra. Videón rögzítettük az illegális szemétbegyűjtést.

 

„a Budapesti Közművek bejelentést tett illegális hulladékgazdálkodási tevékenység végzésének gyanújáról a Pest Vármegyei Kormányhivatal Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályánál. A bejelentésben taglaltuk, hogy a FIDO Kft. az érintett Társasházak részére nem közszolgáltatói minőségben hulladékgazdálkodási tevékenységet folytat. Társaságunk kérte a Kormányhivatalt, hogy szíveskedjen vizsgálatot lefolytatni a FIDO Kft. hulladékgazdálkodási tevékenységével kapcsolatosan.”