MrJones512 Creative Commons License 2023.04.12 0 0 38661

A "ponthegesztést" nem javasolnám: az iszonyú gázpazarláson túl még gyenge kötést is ad. Különálló darabok összekötésére (rögzítésére) való a hegesztés idejére, nem magára a hegesztésre.

(Tudom, tudom... könnyebb vele bánni... de ha megszokod, hogy úgy hegessz, akkor zsákutcába mégy.)

 

Itt például lehetne olyat csinálnod, hogy - némi drótkorongos/drótkefés tisztítás után - a varrat két szélén végigmégy (szigorúan körözve!), hogy a hernyó elterüljön egy kicsit. Mondjuk, a varrat belső széle érjen el a tengelyig.

De ez tényleg csak szépészet.

 

-           a tavalyi sarokvarrat miatt vastagabb középső részre kerülő ömledék túl hideg volt, nem terült, púposkodott,

-          intenzív hővel próbáltam laposítani a dudoros varratot, nem igazán sikerült

 

1. Ha avizol, mindig ott kezdd a dolgot, hogy sebészeti tisztaságúra takarítod a felületeket: ez a kötésnek is jót tesz (kevesebb szennyeződés), meg a varrat terülésének is.

Ha megnézel pár youtube-videót, ott a profik a többsoros varratok egyes menetei közt is tisztítanak.

 

2. Ami el van szarva, az el van szarva. Ha ronda, nagy hernyót húztál, vagy többlet van egy-egy helyen, akkor nem rámenni, meg masszírozni, hanem fogni a flexet, azt' lecsiszolni a pluszt!
 
Ezen a tárcsán annyit gyakorolhatsz, amennyit nem szégyellsz: a föld nem hányja el magát, ha csúnya a varrat, csak legyen! :)

Előzmény: VFRBelo (38660)