Kaptam válaszokat. Amiket köszönök is szépen.
A nyomáscsökkenés azóta van megint, mióta a szerelő ismét hozzányúlt a héten.
Hozott egy szivattyút, ami elvileg olyan, mint az eredeti ami volt, mert arra volt gyanakodva, hogy azért lehet rossz, mert a szivattyú nem abba a típusba való (Grundfos UPS-15-60-130 vs. Wilo RSL 15/5-3) de még a kanyarban sem hasonlított rá külsőre sem, hát persze, hogy nem lehetett betenni. Így maradt az előzőleg cserélt szivattyú.
Elmondta, hogy ne töltsek bele annyi nyomást, elég a 1,5 bar, nehogy szétnyomjon valamit a szivattyú. Így megfogadtam a tanácsát, és ismét jön a nyomáscsökkenés.
De mit tudna szétnyomni? Ezt végképp nem is értem. Annyival erősebb ez a szivattyú? Eddig még nem nyomott szét semmit, sőt, azt veszem észre, hogy most melegszik fel pont normálisan a ház, elég kevesebb felfűtési idő is, ami eddig 1 óra felfűtés volt, most kb a fele, a legtávolabbi radiátor is, alul felül. Pedig az egy jó hosszú radiátor. Igaz az a nagy radiátor utólag lett betéve, kb 11-12 éve az eredeti rendszerhez pluszban. Második fokozaton megy a szivattyú, nem is maxon.
Az automatát se zártam még el a magasponton, csak a radiátoron, ezt is a szerelő tanácsára, mert hogy annak nem lehet köze hozzá...satöbbi. Próbáltam hinni a "szakembernek", de kár volt, mivel megint a probléma van. Így maradnak az itt kapott tanácsok és a máshol olvasottak, amikre rákerestem, hasonló kulcsszavakra máshol, mindenhol az automatákat irják, hogy iktassam ki a visszatérőből feltöltés után.
De itthon meg fél a család, hogy ne nyúljak hozzá az ünnepek alatt, ne hogy ne legyen fűtés... Ezért is halasztom ezeket a munkálatokat, az újratöltést és társait. :D
Ami baromira nem feltűnő, észre sem veszem mindaddig, amíg nem lesz valamennyire hideg a rendszer.
Tehát ha mondjuk most megy a fűtés, lekapcsol a termosztát ,de valaki mondjuk 20 perc múlva felkapcsolja, mert fázik, akármi, addigra nem csökken le a nyomás, csak jó néhány óra múlva, mondjuk ha éjjel nem megy a fűtés, reggelre már 1 bárnál áll a mutató.
De a szivattyú hangján is hallani, mikor reggel bekapcsol a termosztát, hogy búg baromira jó 8-10 percig, de utána, amint a nyomás megy fentebb, miközben melegszik, már csak a szivattyú normál alapzaja hallható.
Néha kopog is a szivattyú, meg az egyik radiátor, ez is mind kizárólag hosszan tartó nem fűtés után, ha beindul a fűtés. Sőt egyik radiátorból soha az életben nem akar távozni a levegő, pontosan abból, ami a fehér csőből van tovább kötve, ami a képen van, amit küldtem a légtelenítősről. Na az kopog, süvít. Pedig meg lett bontva, ki lett cserélve a szelep, szintén légtelenítés, töltés... Ugyanúgy levegőt kap. De csak ez az egy. A süvítés folyamatos, a kopogás viszont csak a hosszú nem fűtés után van meg pár percig, de csak ez az egy kopog...