alsó madárfogás Creative Commons License 2023.04.06 0 0 23973

Hogy miket meg nem jegyeztél. :-) Köszi szépen. Írom is a facebookos bejegyzésemben, hogy anno nem tetszett a formája, és most is drabálisnak gondolom - de mivel minden autó megnőtt azóta, kevésbé nehezedik az utcaképre. 

Most kaptam meg a karosszériás munkájáról készült képeket - mit nem mondjak, csoda, hogy végigcsinálta, és az sem kisebb, hogy volt, aki megfinanszírozta. 

A 250 ezer feletti példányszám, a közönséges dízelmotor, illetve úgy egyáltalán, a korszak sok feledhető járművei közé beleilleszkedés miatt kultuszautó nem lesz belőle, ezt elfogadtam. A cél a lehető legszebb állapot elérése és a kellemes használhatóság fenntartása. Működik a klíma, jó a futómű, a fék, a kormányzás, kényelmesek az ülések, és igazából szép a színe, tetszetős a belseje. Nem is tudom, mikor ültem utoljára olyan kocsiban, aminek ilyen alacsony az övvonala. Oké, nyilván kevésbé biztonságos, mint a mai tankszerű autók, de attól még szeretem.

Szeretnék tartalék alkatrészeket felhalmozni. Ha igaz, a váltója kompatibilis a Saab 9000-esével, azt leakasztjuk a sok éve álló, megmentésre már rég reménytelen állapotú svédről. Jó lenne egy múködő motor, minden sallangjával. Meg ami még akad esetleg.

Előzmény: capa (23972)