APT Creative Commons License 2023.04.05 0 0 18854

Nem tudható ennyiből, hogy maga a mutató lötyög-e a négyszöges mutatócsövön, amin illeszkedik a perctengely végére - vagy maga ez a mutatócső laza a perctengely végén lévő négyszögön. Szegecselőn össze lehet húzni picit a csövet, vagy összeütni szilárdabban a mutatót a csővel, ez utóbbi kapcsolatot forrasztással, ragasztással is jól fixálni lehet szükség esetén.

 

A hangrudas problémádra - nem kötelező a réz csavar használata, inkább szeretjük, mert az öreg órákban idővel a vas/acél csavar könnyebben "berohad", összerozsdál a tőkével, de javításnál nem gond (acél csavart könnyebb is szerezni - persze nehezebb megmunkálni). A hangrúddal való nagyon szilárd kapcsolata kritikus a hangzás szempontjából, laza, "puha" kapcsolat esetén tompán, csúnyán szól a rúd. Nyilván törés-javítás után rövidül, ettől kicsit magasabb lesz a hangja - de ez nem szokott problémát okozni.

 

Az elakadós órádra nem tudok mit mondani, azt látni kellene, ha mindig pont ugyanannyi időt megy el, akkor egyértelműen arra érdemes gyanakodni, hogy valahol egy fogsérülés vagy beakadt szennyeződés van az áttételben, és oda érve akadozik.

Előzmény: daty55 (18850)