bandi.bácsi Creative Commons License 2023.03.31 0 0 7202

Sziasztok! 

Szeretnék megosztani veletek egy kedves emléket még a tavalyi évből.
Csodás horvát tengerpart, verőfényes napsütés. Önfeledt lubickolók a vízben és a napfény szerelmesei a parton. Kézben a jó hideg Karlovacko, az étterem árnyékában a fehér abrosz felett cuppog a janjenita.


De sajnos nem így történt. Épp egy izgalmas kerékpártúrán voltunk valamikor szeptemberben, amikor a ború jött ránk Horvátország felett. De azért így is csodáltuk az utat a Makarska Riviéra felett karikázva. Ploce lett nekünk a lekésett majd az újra tervezés városa. Bár igaz dramaturgiai szempontjából nem lett volna rossz egy brazil szappanos izé, pontosabban szapanoperás húzás. Ám az igazat megvallva a szakadó esőben látott előrejelzés választás elé késztetett minket. Így sikerült igazi horvát mandarint enni a Neretva deltában és jutottunk újra bosnyák földre. Találtunk igazi kerékpár útvonalat, öreg rozsdás vasúti hidat és mindezt Cirónak nevezték. S végül még nagyobb dráma a Kravica vízesés kapcsán lett.


Nos azért tartalmas nap volt és mindez egy túrafilm keretében is megtekinthető Bandibácsi youtube csatornáján az alábbi címmel: Balkán Kalandok 2022 - Viszlát Makarska Riviéra
Vagy az alábbi linken is elérhető: https://youtu.be/az0tSQUOXVQ


Köszönöm mindenkinek aki az elejétől a végig megnézte. Köszönöm ha a tetszik gombot is használod. S köszönöm ha feliratkozol folytatásért.