MacPet Creative Commons License 2000.03.30 0 0 24
Nyúl édesköménnyel és fokhagymával
Kell hozzá:3 dl fehérbor,2 e.k.olívaolaj,2 k.k. édeskömény,1 kis hagyma,só,bors,17 dkg zsenge zöldbab,17 dkg lóbab,1 fej fokhagyma,1 dl tejszín,0.5dl víz és a nyuszi
A nyulat a bor+2 e.k. olaj+kömény+só+bors keverékben 2-3 órát pácoljuk.A maradék olajban barnára pirítjuk.Beletesszük a hagymát is, üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a félretett páclét és 20 percig fözzük.A puhára fözött babot is beletesszük,még 20 percet pároljuk.
A fokhagymát gerezdjeire szedjük,3-4 percig blansírozzuk és a tejszínes vízben 15 percig pároljuk,majd pürévé törjük és ha tapsifüles puha,hozzáadjuk.