Szellem Ikarus Creative Commons License 2023.03.19 -1 0 26502

20E, 126E autóbusz:

A 20E egy jó kis járat, de túlterhelt, azon kívül lassú, mert a IV. kerületben alapjáratként működik. Az újpestieknek jó, de a káposztásmegyerieknek, nem a legkedvezőbb, ezért találtam ki a 126E járatot. Mogyoródi patak, és Szilas patak között változat, ezért a megállóit csak Szilas patak és Keleti pályaudvar között írom le. A megállói: Rákospalota-Újpest vasútállomás, Víztorony, Árpád kórház,  Rózsa utca (Keleti felé), Árpád üzletház (Káposztásmegyer felé), Tél utca/Pozsonyi utca, Angyalföld vasútállomás, Futár utca, Szegedi út, Vágány utca/Róbert Károly körút, Hősök tere, Keleti pályaudvar.

Mivel a Reitter túlterhelt, ezért a 20E-t áthelyeztem a Tatai utcába, két új megállója a Magyar Vasúttörténeti Park, és Rákosrendező vasútállomás. Bevallom, gondoltam arra, hogy  a 126E megy inkább a Tatai utcában, de a Vasúttörténeti miatt döntöttem másképp. Ezzel a módosítással jóval több ember számára válna könnyebben megközelíthetővé, mert a 20E több helyen áll meg, azon kívül a 126E már érinti a váci vasútvonalat Rákospalota-Újpest vasútállomásnál.