„Az eseményhorizonton koordináta-szingularitás van, ami csak a rossz koordinátázás eredménye, egyes vélemények szerint. Viszont ebből adódóan a papíron felcserélődik a hely és az idő. Az anyag nem egy pontba zuhan bele, hanem a végtelen távoli jövőbe. Az, hogy nem tudunk kijönni, egyenértékű azzal, hogy időben visszafelé nem vagyunk képesek mozogni. A képletek szerint. De ezeket a képleteket a horizonton kívül végzett mérések alapján írták fel.”
Laikus véleményem szerint, az eseményhorizonton, és azon belül sincs szingularitás. Kívülről nézve információhiány van.
„Nullába extrapolálni egy függvény illesztést mindig kockázatos.” Szerintem is.
„A jelenlegi tágulási ütem alapján az univerzum kezdetét másik időpontra extrapolálnánk.”
Véleményem szerint, az univerzumnak vannak lokálisan táguló, és zsugorodó halmazai, amelyek olyan nagyok, hogy ki sem látunk beleőle.
„És mi van, ha visszafelé megy a folyamat?” Bingó! J
„Egy fekete lyuk esetében is meg kellene különböztetni az összeomlás utáni forró (inflációs) állapotot az esetleges későbbi lehűlt állapottó. De hova sugározná ki a benne lévő hőt? Eleve a csillag az összeomlás pillanatában is pokolian forró.”
Egy csillag belső hőmérséklete alacsonyabb, mint a koronájában, mert a koronában játszódik le a nagyobb hőtermelés. Még az is lehet, hogy egy csillag középpontja a sűrűsége miatt 5000 C° alatti, a benne lévő vas atomok miatt.
„Egy lehetőség, hogy a hőenergia egyszerűen tömeggé alakul.”
Szerintem plusz tömeg nem jelentkezik, csak térfogatcsökkenés, összezsugorodás.
„Vagy inkább téridő-szerkezetnek nevezhetnénk a habzó vákuumot?” Nevezzük, benne vagyok.:)
„Egy neutroncsillag akkréciós összeomlásakor hatalmas robbanást észlelnek a csillagászok.
Amelynek a fényessége felűlmúlja egy egész galaxis ragyogását.
Végig kellene számolni, hogy egy neutroncsillagban mennyi energia van összesen...”
A Pauli-elv biztosítja az atomhéjak stabilitását. Az extrém nyomáson történhet meg az anyag elfajulása, vagyis semleges neutronokká alakulása, amely a legsűrűbb anyagállapotot idézi elő. (kb. 10+24 g/cm)