Sanya47 Creative Commons License 2023.03.08 0 0 4345

Új belépőként üdvözlök mindenkit!

Keresem sorstársaimat, van-e a fórumon valaki(k), akinek szintén komoly PANASZT OKOZÓ szívizom hídja (bridge bal oldali coronaria 3cm hosszú, 1 cm mély - bypass műtét 30 éve) van? Szeretném ha meg tudnánk osztani tapasztalatainkat, mert a helyzet egyre rosszabb. 

Több katéterezés - eredmény negatív - négy év után - Hála Desk - Vass főorvos Úrnak - derült ki, aki a tünetek miatt, kockánként elemezte a katéterezésről készült filmet. Ő vette észre, hogy 4 kockában (szisztole) 82%-ban el van záródva az ér. ( Abban az időben a bridge, még nem volt nagyon ismert )

Orvosi válasz az állapotra 30 éve:

Papp professzor: "Életveszélyes állapot, műteni kell, de nem biztos, hogy jobb lesz a fizikai állapotom."

Bodor professzor: Műteni kell, nagyobb az esély, hogy jobb lesz - meg is műtött, de nem sokat változott.

Azóta fokozatosan romlik az állapotom.

Mostani válaszok.

1. ez van, együtt kell vele élni.

2. Ez nem betegség, a tünetek valószínűleg pszichés eredetűek, ma már nem is műtik - nem okozhat problémát.

3. Kívülállóként fuldokolnék a nevetéstől, de mint érintett sajnos 10 lépcsőfok megmászása után nevetés nélkül fuldoklom, 60/40-es vérnyomással, 100-as pulzussal, erős szédülés közben, vagy gyakori ájulás után.

4. Stanford egyetemi tanulmány - valóban volt egy időszak, amikor ez volt a hivatalos álláspont, de azóta kimutatták (2015-ben) mérési eredményekkel hogy az ilyen nagy bridge komoly, életveszélyes állapot. 

5. Szintén az egyetem véleménye: sok orvos még mindig ezt vallja - úgy tűnik a három, akivel én találkoztam szintén nem értesült erről.

Ha van valamilyen tapasztalata másnak is erről a ritka betegségről, kérem ossza meg!

Köszönöm