Törölt nick Creative Commons License 2000.03.29 0 0 36
Háát, nem sokat tudok a jam.hu-ról, de hallottam a készülődést.
A Lysst én is hallottam szidni más okok miatt, de elég liberális vagyok, mint portált számontartom, de nem nagyon használom.
A Startlapnak van egy holland előzménye, baromi népszerű az is. Feltételezem a kezelhetősége, áttekinthetősége teszi azzá, bár valóban csak linkgyűjtemény. (Egyébként hagy büszkélkedjek egy kicsit, addig rágtam a Startlapos srác fülét, hogy miért nincs kultúra doboz, amíg rám nem bízta az egészet, most azt pátyolgatom.)

Sok újat tanultam Radditól is, meg a többiektől, köszönet érte.

GE, én azt gyanítom, hogy most már a honi portálkínálat mindent felvállal, amit a Nagy Elődök bevezettek és jónak bizonyult, itt már a felhozatallal van a gond inkább, linkként kevés újat tudnak mutatni. Ha átnézed őket, a főbb kategóriák alatt ugyanazok az oldalak találhatók. Személy szerint én nem vagyok monoportalista (hehe), minden nap végignézek egy párat, egyiknek ez az erőssége, másiknak az, a "kisebbek" (www.extra.hu/valami) között is van fantasztikus ötletgazdagsággal szerkesztett oldal. Így én nem tudok elképzelni olyan portált, ami szolgáltatásaiban, búvárkodásában olyan értékessé válna, hogy azt állítsam be kezdőoldalnak.