jhannin Creative Commons License 2000.03.28 0 0 55
Szia,
Szeretem ám a kétszemélyes topikokat :), de eztet diszkutáljuk már végig.

Nna, kezdjük a sértődősdivel :))).
Úgy hogy várakozásoddal ellentétben inkább örülnék, ha bővebben kifejtenéd, mit takar a "Nehezen emészthető" és a "tragikus". Köszönet előre is. Csak keményen!
A tragikus az nem rád vagy a bannerre szólt, máshol a hangsúly (szvsz így, hogy mondom, már érthető, hogy hol, ha nem, akkor át a magyarulezbe ;))
A nehezen emészthető az arra vonatkozott, hogy van egy viszonylag korrekt banner, egy meglehetősen furcsa céglogóval. Fehér alapon sárga times típusú betű - ilyet én sulinetes honlapokon szoktam látni.

egy tized másodperc alatt csak az hathat, ami ennyi idő alatt felfogható
Az a baj, hogy most semmi konkrét linkem nincs, úgyhogy beszélek a levegőbe. Szóval itt (mondjuk hogy) -hablaty on- a küszöb alatti reklámokra gondoltam. Ez moziban-tévében azt jelentette, hogy 24 frameból egyen az volt, hogy igyad a pepszikokakólát. Hatott is jól, a néző nem vette észre, aztán jól is betiltották. -hablaty off-

A banner meg funkciójából adódóan így működik, az információ egy része hasznos, másik része reklám - ebből (internet kalauz 2000/04 :) adódik, hogy az olvasók jóval felületesebben fogadják magukba az információt.
Na, ez is csak rongyrázás volt, mostan erre kevés szükség lesz.

Tekintsük elfogadottnak, hogy a juzer egy nagyon rövid intervallumban felvillantott információt is magába fogad ;).
Ekkor két kérdés merül fel:
1. Erkölcsös-e az ilyen típusú reklám (gondolom, te nem azért nem villogtatsz, mert nem tudtad, hogy 0ms-re is lehet állítani a delayt :)
2. Elérhető-e egyáltalán, hogy ilyen módszerrel a juzer eljusson a kattintásig?

(Iskolapélda: "ne kattints ide"-típusúak. Kattintási arányuk marha nagy - az üzenet az, hogy a juzer kattintson. Vagy startlap.com egyes bannerei)

Mondom mégegyszer, megfelelő közegben, megfelelő célcsoportnak más típusú reklámok is hatnak (bár arról meg vagyok győződve, hogy a link exchangeknel csak az agresszív dolgok hatnak).

Na, mondtam én is néhányat, amibe bele lehet kötni :)).

tjp

Előzmény: Újlaki (54)