ötbites stihles ziles Creative Commons License 2023.03.03 0 3 232532

Mielőtt itt elélveznétek az akkus fűrészektől-pár gondolat.Egy akkus fűrész,akkuval,töltövel-mert ez igy egy minimum,hogy ne csak disz legyen-árát nézzük össze egy hasonló kategóriás benzinessel.Ám ha erősebb,talán kettő aksit veszünk,egy gyorsabb töltővel-azt is számoljuk ki.. és akkor az akksik számitott töltési ciklusát is számoljuk,meg a hideg-meleg érzékenységét is nézzük,a gépjavitás költségeit is nézzük/akkus gép sem örökéletű/..benzinessel vetekedő árak,motor,szabályozó,stb.. akksi árát is nézzük vissza kb 200 töltésre vetitve..

Szerintem,ha igy nézzűk,bizony van létjogosultsága a benzinesnek is,még mindig..

Természetesen van jogosultsága az aksis gépeknek-de messze nem "csak"az aksisoknak...

Gondoljátok meg,ha annyira csak az aksis,akkor az összes fatolvaj csak azzal nyomulna...

Átlag embernek még mindig egyszerűbb az erdőn a benzines,a benzinkannával,meg a hang,a füst,meg a benzinszag,mint a méregdrága nagy erejű akksik,az erős töltővel,a napelemről,autóról töltögetés,meg se minusz sok,se plusz sok ne legyen,mert jaj az aksinak..

Beltérben,ácsoknak,esetleg eseti vágóknak,fametszéshez,mikor nem kell az állandó üzem,és műszaki analfabétáknak,kényelmeseknek most is alternativa a benzinessel szemben,ha van töltésre lehetőség..de egyébként..

Sulyok Gyurinak van egy videója,ahol egy erős Stihl akksist mutat be-érdemes ránézni-tehát az erő már meg van,most csak a használhatósági idő,és a cucc ára,ami kérdéses-nekem..