Abszolút Igazság Creative Commons License 2023.03.02 -7 0 18643

Aztán eszembe jutott, hogy volt nemrég egy tudós nő a 360 fokos fordulattal...

 

Naná, hogy az is Baerbock professzorasszony volt. Meg még pár másik vicces megnyilvánulás is, a női kvóta nagyobb dicsőségére. És mondom én, hogy az egyetlen szerencséje, hogy az oroszok is csak röhögnek rajta:

 

"Baerbock pedig tényleg mindent elkövet, hogy nézői minőségi szórakoztatást kapjanak. Még decemberben egy Újdelhiben tartott fórumon olyan országokról beszélt, amelyek több százezer kilométerre vannak Németországtól – figyelmen kívül hagyva azt a meglepő, de általában közismert tényt, hogy a Föld kerülete összesen alig több, mint 40 ezer kilométer.

 

Volt már hasonló alapismereti problémája a sziporkázó miniszternek: tavaly októberben a ZDF közszolgálati televízió műsorában történelmi tudását is megcsillogtatta, amikor kifejtette: ezt a háborút nem csak tankokkal vívják, mint a XIX. században. Az első harckocsik 1916-ban jelentek meg a háborúban, de ez a baki eltörpül a legújabb mellett, amelyen még az orosz vezetés is dokumentáltan jól szórakozott.

 

Baerbock a Müncheni Biztonsági Konferencián a geometriába zavarodott bele, amikor kissé teátrálisan azt magyarázta: Ukrajna biztonsága csak abban az esetben őrizhető meg, ha Putyin 360 fokos fordulatot tesz Kijevvel kapcsolatos politikájában. A külügyminiszter tehát arra szólította fel az orosz elnököt, hogy folytasson mindent úgy, ahogy eddig, a 360 fok ugyanis a teljes kört jelenti. [...] 

 A kínos poénon az orosz vezetés szemlátomást jól szórakozott. Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev azonnal le is csapta a magas labdát, közösségi oldalán így fogalmazva„szórakoztató látni, hogy ennyire tudatlan emberek irányítják Európát. Annalena Baerbock azt mondta, örülne, ha Moszkva 360 fokos fordulatot tenne. Így lesz, geometria mester, ragaszkodunk a jelenlegi álláspontunkhoz!”"

 

https://makronom.mandiner.hu/cikk/20230222_aaaa