B.R. 0905 Creative Commons License 2023.02.25 0 0 32262

Figyelj!

Ne kategória szerint válassz, mert az ugyanolyan Bullshit, parasztvakítás már, mint a légkamra számok! Sza*rt sem érnek! Pl. a mai Veka büszkén hirdeti, hogy ő 'A' kategóriás, holott 2,8mm-es falvastagságú ablakokat gyárt már nagyrészt! A többiek 'B' kategória, ők pedig 2,7mm-es falvastagságú ablakokat gyártanak. Szerinted? Számít?? Nem! Legalább is, annyit nem! 
Én forgalmaztam DECCO-t, olcsó Lengyel gyártótól, és egy kalap sz*r volt. Nem volt benne normális merevítővas, így nyeklett-nyaklott, csavarodott, vetemedett. Mai napig járunk állítani, 4 év után is! De! Ez nem a profil, azaz a Decco hibája, hanem a gyártóé! Mert a profil nem rosszabb véleményem szerint, mint más. Utána dolgoztam hazai gyártók Decco termékeivel, Kalatherm és Jászablak, és őszinte leszek, meglepően jók voltak! Bennük volt az anyag, normális merevítővasakat használtak, azóta sem mentünk egyszer sem finomállítani! Igaz, árban is látszott a különbség, de akkor is, így már ablak volt, és jó!

Szóval jó gyártót keress, és akkor minden profilból lehet jó nyílászárót gyártani! Ha a Decco tetszik, akkor az előbb említett gyártók termékeit keresd!

Ha a Gealan ablakai tetszenek, akkor én a Marshall gyár termékeit ajánlom!

Ha Schüco tetszik, akkor a Berg System az egyik legjobb.

Ha Kömmerling, akkor Ferrand! Őket nagyon ajánlom!

Ha Aliplast akkor PK Ablak!

Ha VEKA, akkor Königablak!

Ezek mind jó ablakot gyártanak, amit nyugodt szívvel beszerelnék a saját házamba is!

 

Én egyedül a Horizont PS és a Salamnder profilokat nem szeretem, és a beépítőim sem. A Horizint PS-t túl merevnek tarják, a Salamandert pedig túl puhának! De lehet, másnak meg ezek jönnek be! Szóval nehéz dolga van egy laikusnak, mert igazából jó gyártót kell választani, és akkor minden profilból jó termék lesz! Én írtam párat, amit ma érdemes választani, a többit rád bízom!

Előzmény: St.Sharky (32260)