Rollende Landstrasse Creative Commons License 2023.02.21 0 0 43575

Az egynapos evezés is túra. Mindegy, hogyan nevezed. Ha már viszel magaddal egy kis útravalót meg egy váltás ruhát, az már túra. De ezen felesleges filozofálni. Kajakozz, élvezd, aztán rájössz, merre fejlődsz.

A deckre kötözött csomagoktól nem kell félni. Bár én könnyen beszélek, mert nagy csomagtereim vannak. Amikor nekem már kívűlre kell kötözni a zsákot, akkor a hajó már olyan nehéz, hogy azt már nem befolyásolja egy kis oldalszél.

Különben pedig meglepődnél, ha tudnád, milyen sokan eveznek "expedíció" módban. Csak őket nem látod a Római-partról, mert messzebb mennek.

Ha mindenképp a belső tárolókat akarod használni, akkor ne egy hátizsákba pakolj, hanem oszd szét kisebb pakkokba. Ha kiszállsz a parton rövid időre, az értékeidet magaddal viszed egy kis zsákban, a vizet, kaját, váltás ruhát nyugodtan a hajóban hagyhatod. Tőlem az elmúlt harminc évben semmit se loptak el a hajóból.

Ésszerű csomagolással egyébként komoly háztartást lehet berakni a hajóba. Bár az én esetem szélsőséges, mert az én hajóválasztásomnál az elsődleges szempont a nagy tehertér volt.

Előzmény: betafotós (43572)